Matsulevitš sai joobes juhtimise eest protokolli

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Matsulevitš
Tiit Matsulevitš Foto: Liis Treimann

Endiesele suursaadikule Venemaal ja riigikogu eelmisse koosseisu kuulunud Tiit Matsulevitšile tegi politsei protokolli, sest tuvastas, et mees juhtis Tallinnas purjuspäi autot, poliitik ise nimetab seda laimuks ja katseks teda blameerida.

Lugu sai alguse 20. aprillil enne kella kümmet õhtul, kui Narva maanteel Kuku raadio maja valgusfoori taga seisnud Jaguarile tagurdas otsa ees seisnud Opel Zafira, Valentini Jaguari roolis istunud naine kutsus oma mehe appi ning too jõudis kohale 5-6 minutiga, kirjutab SL Õhtuleht.

«Avarii põhjustanud mees oli pealtnäha rahulik ja nõustus istuma minu autosse, et ma saaksin avarii kohta paberid ära vormistada, ta ütles, et on süüdi ja õnnetus juhtus seetõttu, et ta pani kogemata tagurpidikäigu sisse,» kirjeldas Valentin, kes aga olevat tundnud tugevat alkoholilõhna ja pakkunud kutsuda politsei, Matsulevitš olevat aga lubanud lahendada juhtunu kokkuleppega, kuid kihutanud seejärel minema.

Viivu kõhelnud, sõitis Valentin Opelile järele ja võttis samal ajal ühendust politseiga, kusjuures ta sai põgeneja kätte Pirita Selveri lähedal ning suutis viia Matsulevitši ni kaugele, et too kirjutas alla paberile, et on õnnetuses süüdi;

Mees olevat olnud nii joobes, et isegi rääkida ei saanud korralikult, ning Valentini väitel pani kohale saabunud politsei Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Matsulevitši alkomeetrisse puhuma ja viis ta seejärel politseiautoga minema, kusjuures Valentin väitis, et sai mehe nime teada, kuna too mainis mitmel korral, et on tähtis poliitik ja hakkab oma tutvusi kasutama.

Tiit Matsulevitš lausus, et juhtumi esimesena avalikustanud venekeelne ajaleht Vesti Dnja trükkis ära «puhtal kujul tellimusloo, mille eesmärk on avaldada survet uurimisasutustele ajal, mil menetlus on veel pooleli».

Avarii üksikasjadesse ei soovinud ta laskuda, öeldes vaid, et seda ei põhjustanud tema, vaid hoopis tema autole sõideti tagant otsa, ning tal ei pandud käsi raudu, Põhja prefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupu teatel vormistati Matsulevitšile protokoll mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimise kohta, kui juhtunu asjaolusid pooleli oleva menetluse tõttu ei täpsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles