Viru Poja arendaja jäi kohtus kaotajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru hotelli juurdeehitusest.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru hotelli juurdeehitusest. Foto: Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik

Riigikohus otsustas teisipäeval mitte võtta menetlusse Viru Poja arendaja AS Hotell Viru kassatsioonikaebust. See tähendab, et hotelli juurdeehitus jääb rajamata.


AS Hotell Viru esitas tänavu 17. aprillil riigikohtule kassatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtu otsusele, mis jättis muutmata varasema halduskohtu otsuse.

Tallinna halduskohus otsustas eelmise aasta märtsis jätta rahuldamata Viru hotelli 17-korruselise juurdeehituse ehk Viru Poja ehituskeelu vaidlustanud AS Hotell Viru kaebuse.

AS Hotell Viru leidis, et Tallinna linnavalitsusel puudus õigus kehtestada ehituskeeld Viru Poja püstitamiseks, sest detailplaneeringuga oli see sinna ette nähtud.

Linnavalitsus kehtestas Viru hotelli juurdeehituse ehituskeelu 2007. aasta oktoobris.

Arendaja oleks soovinud 17-korruselise Viru Poja püstitada hotelli kõrvale Tammsaare pargi poole. Mitme asjatundja hinnangul ei sobiks aga ehitis arhitektuurselt sinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles