Rohelised paisutasid valimistele mõeldes juhatust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandbergi sõnul muutub olukord ohtlikuks, kui keegi sellele Balti jaama taga asuvale maatükile midagi ehitama hakkab.
Marek Strandbergi sõnul muutub olukord ohtlikuks, kui keegi sellele Balti jaama taga asuvale maatükile midagi ehitama hakkab. Foto: Peeter Langovits

Erakond Eestimaa Rohelised otsustas valida senisest märksa suurema juhatuse, et paremini valmistuda kohalike omavalitsuste valimiseks.

Eile Saaremaal peetud erakonna esimesel korralisel suurkogul valisid rohelised senise 13-liikmelise juhatuse asemel 19-liikmelise juhatuse.

«Erakond hakkab valmistuma järgmisteks kohalikeks valimisteks ja kuna toetusrahade hulk on meil mõistagi väiksem kui teistel erakondadel ja enamik tööst tehakse vabast ajast, siis suurem juhatus aitab tööülesandeid paremini jagada,» selgitas erakonna juhatuse liige Marek Strandberg.

Tema hinnangul aitab suurem juhatus kaasa ka piirkondlike tegevuste aktiviseerimisele, mis samuti on väga oluline just enne kohalikke valimisi.

Strandbergi sõnul otsustab juhatuse suuruse üldkogu ja juhatuse maksimumsuurus on 21 inimest.

«Vana juhatuse töö analüüs näitas, et aktiivselt osaleb juhatuse tegemistes kolmveerand selle liikmetest ja ilmselt on see nii ka uue juhatuse puhul. Nii et töö organiseerimise mõttes on praegune juhatuse suurus igati mõistlik,» selgitas ta.

Eilsel üldkogul jäi aga valimata erakonna esimees. Mikk Sarv tegi ettepaneku valida erakonnale esimees ja aseesimehed, kuid suurkogu otsustas jääda senise eestkõnelejate süsteemi juurde.

«Üldkoosolek arutas seda ja leidis, et puudusi ja eeliseid on nii ühel kui teisel variandil, aga enamus soovis jätkata praegusel moel,» ütles Marek Strandberg.

Tema sõnul ei ole täna veel teada, kellest saavad erakonna järgmised eestkõnelejaid, aga juhatus otsustab selle oma järgmisel nädalal toimuval koosolekul.

Erakonna Eestimaa Rohelised juhatusse valiti laupäevasel suurkogul Marek Strandberg, Mikk Sarv, Aleksei Lotman, Valdur Lahtvee, Mart Jüssi, Gilleke Kopamees, Paul Tammert, Tanel Tammet, Agu Kivimägi, Maire Forsel, Marina Jannsen, Maret Merisaar, Katrin Idla, Andres Siplane, Jaan Tepp, Jüri Ginter, Ain Kabal, Anti Poolamets ja Ott Köstner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles