Savisaar miitingul: Ansipi valitsus vajab vahetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna meeleavaldus Toompeal.
Keskerakonna meeleavaldus Toompeal. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna meeleavaldusel Toompea lossi platsil, et peaminister Andrus Ansipi valitsus tuleb välja vahetada, sest see ei suuda võidelda majanduskriisi ja tööpuudusega ning tahab Eesti riiki maha müüa.

Savisaar ütles, et inimestel üle kogu Eesti on kolm peamist probleemi. «Esiteks töökohad. 100 000 inimest on ilma tööta ja valitsus ainult jutustab selle ümber, aga midagi ei tee,» ütles Savisaar. «Meie nõuame, et loodaks uusi töökohti.»

«Teiseks maaelu, maal pole varsti enam üldse töökohti, kui nii edasi läheb ei ole seal ka töötegijaid. Koolimajad ja postkontorid pannakse kinni, bussiliinid suletakse, külad lähevad noortest tühjaks, suureneb kuritegevus. Meie nõuame, et elul maakohtades ei lastaks välja surra. Tähtis on elu võimalikkus maal,» leidis Keskerakonna liider.

«Kolmandaks vanaduspõlv - eakaid inimesi kutsutakse reformierakondlaste poolt sangpommiks. Hoolimata nende tööst, hoolimata nende elust. Inimesed, kelle varasema töö vundamendil püsib tänane Eesti, on korraga osutunud kõige haavatavamaks rahvakihiks. Täna ähvardatakse neid pensioni maksustamisega, homme selle vähendamisega. Meie nõuame, et eakaid inimesi koheldaks väärikalt, makstaks pensioni, millest on võimalik ära elada.»

Avaldused pensionäride ja maaelu kaitseks

Savisaar ütles, et Toompeal meeleavaldajaid liidab mure Eesti tuleviku pärast.

Meeleavaldusel võeti vastu ka avaldus Eesti pensionäride toetuseks. Täna Euroopa vaesemate seas olevaid Eesti pensionäride elujärge ähvardatakse veel halvendada kõikvõimalike maksude tõstmise kaudu.

«Loodame, et meie pikettide ja vastuseisu tõttu nad ei julge minna pensionide kallale,» öeldakse eakate toetuse avalduses. «Kuid peale valimisi võib neilt oodata mida iganes, sest ei ole juhus, et Reformierakonna juhatuse liige Meelis Atonen peab meid sangpommiks riigieelarvele.»

Samuti võeti meeleavaldusel vastu avaldus maarahva kaitseks. Keskerakond leiab, et Eesti maaelupoliitika eesmärk peab olema soodsa elu- ja ettevõtluskeskkonna loomine maal, kodumaiste väiketöötlusettevõtete taassünd, olemasolevate töökohtade säilitamine ning uute loomine, ekspordivõime suurendamine.

«Põhiliseks eesmärgiks on meie elanikkonna varustamine kodumaise toiduga. Seetõttu pöörduvad meeleavaldusest osavõtjad Vabariigi Valitsuse poole nõudmistega, mis aitavad maainimestel ellu jääda ja tootmist jätkata:
1) Viivitamatult tuleb kompenseerida 2009. aastal maainimestel ära võetud 335 miljoni krooni toetuseid.
2) Tuleb välja töötada põllumajandustootmist säilitav ja toetav põllumajanduspoliitika.
3) Tuleb luua riigiosalusega ühistuline keskpank ja toetada igati ühistute liikumist.
4) Tulenevalt Euroopa Liidu põllumajanduspoliitikast, tuleb maksta välja Eesti riigi poolne otsetoetus 100% ulatuses aastatel 2010-2013.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles