Otepää võõrustab tervisesportlaste mänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevast kuni pühapäevani hõivavad Otepää rahvusvahelisel tervisespordi olümpiaadil osalejad.

Mida kiiremaks elutempo läheb, seda aeglasemaks inimene jääb. Kes enda kallal midagi ette ei võta, hoidugu peegliga silmitsi sattumast.



Ent õnnelikul kombel on tegemist valdkonnaga, kus kunagi pole hilja asja parandada. Kogu eelolevaks nädalavahetuseks kogunevad Otepääle tuhanded inimesed üle maailma, kes on ühendanud turismi tervisespordiga.



Nad kulutavad kõhklemata suure hulga raha pikkadeks reisideks ühest maailmajaost teise, et võõras kohas ujuda, jalgratast vändata, metsas märke otsida või muidu ringi joosta.



Sest nii saab südame kõvemaks, kopsud puhtamaks, selja sirgemaks, kõhu väiksemaks ja tuju paremaks.



Olümpiaad pole võistlus, stopperiga aega ei võeta. Kes reedel Kekkose raja (võib valida kas 10 või 20 km distantsi) või koguni täispika maratoni tipa-tapa ette võtab, tulgu hiljemalt pühapäevaks tagasi.



Soovitav on siiski pisut rutem toimida, sest olümpiaadil on muidki üritusi, mis kehale ja meeltele rõõmu valmistavad.



Õhtuid täidab kultuuriprogramm nii eesti kui välismaise muusikaga, laulab Otepäält pärit Marju Länik.



Ülehomsel avatseremoonial lausuvad dopinguna toimivaid sõnu kultuuriminister Laine Jänes, Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann, spordiseltsi Kalev esimees Peeter Kreitzberg ja Rahvusvahelise Tervisespordiliidu president Odd Ivar Ruud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles