Naši suvelaagrit «ehib» Hitleri vuntsidega Paeti kujutav plakat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituutidena kujutatud male eks-tšempion Garri Kasparov (paremal) ja endine valitsusjuht Mihhail Kasjanov Naši suvelaagris.
Prostituutidena kujutatud male eks-tšempion Garri Kasparov (paremal) ja endine valitsusjuht Mihhail Kasjanov Naši suvelaagris. Foto: AP / Scanpix

Kremli-meelse noorteliikumise Naši suvelaagris pandi üles plakat, mis kujutab Eesti välisminister Urmas Paeti Hitleri vuntsidega.  

Laagris on punaste laternate piirkond, mida ääristavad Vene valitsusega erinevatel seisukohtadel olevaid inimesi ja liikumisi kujutavad plakatid, kirjutab Times Online.

Nii näiteks kujutatakse Eestit fašistliku riigina, sest valitsus otsustas teisaldada Tallinna kesklinnas asunud pronkssõduri.

Välisminister Urmas Paetile on ette joonistatud Hitleri vuntsid, pildi all on küsimus «Kes see on kui mitte vaenlane?».

Kremli suurvaenlast Boriss Berezovskit on kujutatud näiteks sarvilise kuradina. Ära pole unustatud ka male maailmameister Garri Kasparovit ja teisi opositsiooni liidreid.

Vene noorteliikumise Naši suvelaagrisse on kaheks nädalaks kogunenud aega veetma 10 000 aktivisti. Kremli rahastatav laager asub Moskvast 500 kilomeetrit põhjapool Seligeri järve ääres.

«Nad tahavad, et me oleksime terved ja et noored inimesed saaksid ühistes õppustes kokku. Põhiline asi on, et me oleksime nagu üks perekond, kes on väljas samade ideede eest,» rääkis Naši 22-aastane aktivist Andrei Strefantšuk laagrit külastanud Timesi ajakirjanikule.

Alkohol on laagris keelatud ja Naši liidri Vassili Jakimenko sõnul mõistetakse reeglite rikkuja enne laagrist ärasaatmist kõigi ees avalikult hukka.

Vene noored kannavad T-särke ja teisi Naši sümbolitega riietusesemeid. «Vassili Jakimenko sõnul häbeneb see, kes ei kanna Naši sümbolitega riideid, meie liikumist,» rääkis Strefantšuk. «Ta on meie jaoks nagu guru.»

Tänavune noortelaager on kaks korda nii suur kui oli eelmine. Kavas olevad seikluslikud ettevõtmised vahelduvad propagandistlikega, kus väljendatakse president Vladimir Putini kriitikat Venemaa vaenlastele.

Naši loodi 2005. aastal. Liikumine koondab nn Putini generatsiooni vanuses 14 kuni 25 aastat, kes tahab taastada Venemaad kui globaalset jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles