Marek Jürgenson: 68 protsenti autodest ületab vanalinnas kiirust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunne tänav on autodest umbes.
Nunne tänav on autodest umbes. Foto: Liis Treimann

Tallinna kesklinna valitsuse tellimusel tehtud mõõtmised näitasid, et 68 protsenti autojuhtidest ületab vanalinnas lubatud sõidukiirust.


Kesklinna vanema Jürgensoni sõnul teeb lisaks kiiruse ületamisele muret ka vanalinnas sõitvate autode liiga suur hulk. Tööpäeviti siseneb kella seitsmest hommikul kuni kella seitsmeni õhtul Nunne tänava kaudu vanalinna enam kui 100 autot tunnis. Mõõtmised näitasid, et nädala jooksul sõidab Nunne tänavat pidi keskmiselt 11 000 autot.

Jürgenson ütles, et niisugune liikluskoormus UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Tallinna vanalinnas paneb mõtlema sissesõidule lisapiirangute kehtestamise vajalikkusest.

«Minu hinnangul pole põhjendatud ajaloolises muuseumlinnas autoliikluse lubamine,» märkis linnaosavanem. «Tuleb leida võimalus välistamaks keskaegsete tänavate kasutamist otseteena Toompuiesteelt Pärnu maanteele, nagu see praegu, vaatamata keelumärkidele, läbi Nunne, Rataskaevu ja Müürivahe tänava toimub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles