Narva kutseõppekeskus loob ettevõtete praktikabaasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kutseõppekeskuses.
Pärnu kutseõppekeskuses. Foto: Egert Kamenik

Narva kutseõppekeskus loob praktikabaasi keskastme juhtide ja oskustööliste koolitamiseks Ida-Virumaa energeetika-, metallitehnoloogia, mehhaanika- ja ehitusettevõtetele.


Praktikabaasi uuendamisse ja õppekorpuse renoveerimisse investeeris kutseõppekeskus kokku 31,7 miljonit krooni, millest 26,9 miljonit krooni laekus Euroopa regionaalarengu fondi struktuuritoetusena.

Projektiga on juba ostetud, paigaldatud ja seadistatud autoelektri ja elektroonika laboratoorium, mille 10 töökoha kogumaksumus on 2,1 miljonit krooni, ning 2,0 miljonit krooni maksnud proportsionaalhüdraulika ja anduriõpetuse laboratoorium, mis võimaldab teostada erinevaid praktilisi ülesandeid.

Täielikult on sisustatud elektrotehnika ja elektroonika laboratooriumi töökohad ning kaasajastatud multimeedia klassi riist- ja tarkvara. Treimiskeskus on sisustatud 15 töökohaga, millest igaühel on arvuti ja metallilõikepingi juhtpaneel, metallivaldkonnas on soetatud kaasaegset väljaõpet lubavad keevitusaparaadid ja autovaldkonnas kummimontaažiseade koos balansseerimispingiga.

«ERFi toetusega saame praktikabaasi sisustada kaasaegsete tehnoloogiliste seadmetega,» kommenteeris kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots. Ta lisas, et kutse- ja ümberõppe võimalused on eriti olulised praeguses muutuvas majandussituatsioonis.

Narva kutseõppekeskus on juba sõlminud lepingu elektrijaama katlaoperaatori treeningsimulaatori valmistamiseks. Ligi 4 miljonit krooni maksev komplekt peaks valmima tuleva aasta sügiseks. Käesoleva õppeaasta jooksul planeerib kutseõppekeskus korraldada riigihankekonkursid teritus- ja freespingi ning laserlõikepingi ostmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles