Riigikogu tööpäev lõppes ootamatult kiiresti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Liis Treimann

Tänane riigikogu erakorraline istung lõppes ootamatult kiiresti, kui selgus, et istungitesaalis on kohal vaid 36 saadikut.

Tänane parlamendi erakorraline istung sai ootamatult läbi, kui 13.20 tehtud kohaloleku kontrolli ajal oli istungitesaalis vaid 36 saadikut. «Riigikogu erakorralise istungi ajal võib iga saadik suvalisel hetkel nõuda kohaloleku kontrolli ja kui siis on kohal vähem kui 51 riigikogu liiget, ongi istung lõppenud,» selgitas riigikogu pressinõunik Aivar Jarne.

Saadikute kohalolekut kontrolliti Igor Gräzini palvel vahetult enne esimese eelnõu hääletust. Kuna sel hetkel viibis saalis 36 saadikut, pidi riigikogu esimees Ene Ergma istungi lõpetama.

Täna kell 11 alanud riigikogu erakorralise istungi alguses oli kohal 91 saadikut ja enamus neist oli nõus töötama ilma vaheajata, kuni mõlemad tänaseks kavandatud eelnõu on läbi arutatud.

Roheliste soovil pidi parlament täna arutama kütuste- ja energiamajanduse oluliste strateegiliste suundade väljatöötamiseks vajalike tegevuste käivitamise otsuse eelnõu ja  riigikogu probleemkomisjoni moodustamist kütuste- ja energiamajanduse oluliste strateegiliste suundade väljatöötamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles