RHN kiitis heaks ETV digikanali arengukava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Postimees.ee

Eesti Rahvusringhäälingu Nõukogu (RHN) kiitis heaks Eesti Televisiooni teise kanali arengukava. Kanal hakkab levima vaid digitaalsidekanalite võrgus ning selle käivitumist on oodata tuleva aasta teises pooles.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaar peab mainitud arengukava heakskiitmist väga oluliseks. «Tegemist on ikkagi väga tõsise ja põhjalikult ettevalmistatud dokumendiga, mida me tutvustame kindlasti kultuuriministrile ja loodetavasti ka teistele valitsuskabineti liikmetele,» rääkis Jõesaar.

RHNi esimehe sõnul hakkab ETV teise kanali sisuline pool juba väga konkreetseks minema ja edasi oleks vaja otsust selle kanali rahastamise osas. «Nüüd on eeltööd tehtud, on teada kanali käivituskulud, millise struktuuriga ja kellele see suunatud on,» selgitas Jõesaar.

«Teist Eesti Televisiooni kanalit on kindlasti vaja,» arvab ta. «On oht, et ainult ühe kanaliga hakkab ETV marginaliseeruma ja kõiki neid eesmärke, mille jaoks see loodud on, ei suudeta rahuldada,» selgitas Jõesaar.

RHNi esimees lükkab ümber kuulduse, nagu oleks ETV teise kanali puhul tegemist pelgalt muukeelsetele suunatud meediaväljundiga. «See sisaldab kindlasti palju rohkem venekeelset informatsiooni ja originaalsaateid, aga on mõeldud sellisena, et ka eestikeelsed inimesed seda hea meelega vaataks,» ütles Jõesaar. Et digitaalplatvorm võimaldab kasutada kahte keelt, saab eestikeelsed saated varustada venekeelse tekstiga ja vastupidi.

Rahvusringhäälingus programmiküsimustega tegeleva Hanno Tombergi sõnul sõltub see, kui palju läheb digikanali toimima hakkamiseks aega ja kas arengukava leiab järgmise aasta riigieelarvest rahastamist, riigieelarve menetlemisest.

«Me üritame selle kanaliga katta vähemusi, köita nõudlikumat vaatajat ning saavutada suuremat turuosa ka nooremate vaatajate hulgas,» selgitas Tomberg ETV teise kanali eesmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles