Vaeste riikide aitamise reklaamüritus sai raha

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Välisministeerium toetab enam kui poole miljoni krooniga septembris Tallinnas Tammsaare pargis korraldatavat Maailmapäeva, kus reklaamitakse vaestele riikidele arenguabi andmist.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on 15. septembril korraldatava kogupereürituse eesmärk tõsta Eestis elavate inimeste teadlikust arengukoostöö küsimustes, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Maailmapäeval tutvustatakse rahvusvahelisi arengukokkuleppeid, räägitakse Eestist kui pikaajalisest doonorist ning tutvustatakse Eesti arenguabi sihtriike, arengukosstöö üldisi eesmärke ja vahendeid. Samuti räägitakse õiglasest kaubandusest,» selgitas Paet.

«Tähtis on positiivse fooni loomine arengumaadest kui riikidest, kelle arengusse panustamine on oluline, vajalik ning oodatud. Samas on sihtriikide probleemide teadvustamise kõrval nende paremaks abistamiseks vajalik ka riikide olemuse ja kultuuri tundmine ning mõistmine,» lisas välisminister.

Ministeeriumilt 512 700 krooni saanud üritusel tutvustavad oma tegevust humanitaarabi ja arengukoostööga tegelevad organisatsioonid ning saab külastada temaatilisi töötube ja vestlusringe.

Samuti võtavad sõna arvamusliidrid, poliitikud ja arengukoostöö vallas tegutsevad eksperdid ning esinevad tantsugrupid ja muusikalised kollektiivid nii Eestist kui välismaalt. Pakutakse ka õiglase kaubanduse tooteid.

Välisminister avaldas lootust, et üritus aitab veelgi suurendada inimeste soovi ja tahet panustada arengumaade ja seal elavate inimeste abistamisesse ning avalikkuse silmis kinnitub üha tugevamalt arusaam Eestist kui doonorriigist. 

Maailmapäeva idee autor ja sisu eest vastutaja on Arengukoostöö Ümarlaud. Ürituse läbiviimist toetavad ka Eestimaa Looduse Fond, Avatud Eesti Fond, Eesti televisioon, Tartu Vabatahtike Keskus ja Eesti Noorsootöö Keskus.

Projekti kogumaksumus on 720 700 krooni. Lisaks välisministeeriumile toetavad Maailmapäeva rahaliselt Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja projekt FEST.

Euroopa Komisjoni rahastatav 3-aastane projekt FEST toob kokku Eesti, Soome ja Rootsi arengukoostöö valdkonnas tegutsevad kodanikeühendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles