Palo lubaks põhiseaduse eksami teha ka vene keeles

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuminister Urve Palo.
Rahvastikuminister Urve Palo. Foto: Peeter Langovits

Rahvastikuminister Urve Palo sõnul võiks riik võimaldada kodakondsuse taotlejatel teha põhiseaduse ja kodakondsuse tundmise eksam oma emakeeles, näiteks vene keeles.

Palo tutvustas seda ideed kohtumisel Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) inimõiguste voliniku esindajatega, kes seda ministri sõnul igati toetasid, teatas Eesti Raadio.

Praegu tuleb kodakondsuse saamiseks läbida keeleeksam ning seejärel põhiseaduse ja kodakondsuse tundmise eksam, mis kõik tuleb teha eesti keeles.

«Siin võiks riik astuda sammu lähemale ja võimaldada teha põhiseaduse ja kodakondsuse tundise eksamit näiteks vene keeles,» ütles minister raadiouudistele.

Minister rõhutas samas, et praegu on see veel idee tasandil, kuid vääriks tema hinnangul kaalumist.

Kohtumisel OSCE esindajatega olid kõne all kodakondsuseta isikute arvu vähendamise võimalused Eestis ja teed, kuidas muuta Eesti kodakondsuse hankimine nende inimeste jaoks ahvatlevamaks ning ka lihtsamaks, teatasid Eesti Raadio uudised.

Tegemist oli OSCE delegatsiooni korralise visiidiga, mida tehakse liikmesriikidesse paar korda aastas. Eelkõige huvitas delegatsiooni vähemusrahvuste lõimumine ja naturalisatsiooniprotsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles