Piirivalvekoerte kool kolib Murastesse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme piirivalvekoerte kool kolib ära Murastesse. Fotol Neeme piirivalvekoerte kooli kasvandik Dek.
Neeme piirivalvekoerte kool kolib ära Murastesse. Fotol Neeme piirivalvekoerte kooli kasvandik Dek. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Reedel sulges Harjumaal uksed aastaid Neemel tegutsenud piirivalvekoerte koolituskeskus, mis kolib lähinädalatel Murastesse.

«Murastes sai valmis uus koolituskeskus ja meie teenistuskoerte keskus kolib sinna,» ütles Sisekaitsekadeemia piirivalvekolledži teenistuskoerte koolituskeskuse väljaõppe osakonna juhataja Jüri Pajusoo Postimees.ee’le.

Pajusoo sõnul on uues keskuses valmis väiksem koerte treeningplats, suurem ehitatakse välja tulevikus.

Kuigi uue koolituskeskuse naabruses toimub aktiivne elamuehitus, ei usu Jüri Pajusoos, et see segaks koerte väljaõpet. «Suur osa meie koolitusest ehk jäljekoolitus toimub maastikul ja me peame otsima selleks sobivat vaba metsa või maa-ala,» rääkis ta. Pajusoo sõnul on täpsemad tutvumised ümbruskonna põldude ja metsadega veel ees, aga esmamulje kohaselt ei tohiks Murastes probleeme tekkida ka koerte jäljekoolituse läbiviimisel.

Uues teenistuskoerte  koolituskeskuses on ruumi 40 koerale ja sinna peaksid koolitusele ära mahtuma ka järgmisel aastal keskusega liituvad politseikoerad.

Eesti piirivalves umbes 50 koera, kes peavad vähemalt kord aastas käima koos koerajuhiga täiendkursusel. Lisaks toimub koertekoolis põhikurus neile piirvalvuritele või politseinikele, kes alles võtavad endale koera. Samuti on uues keskuses võimalik läbi viia vabatahtlike päästekoerte ja nende juhtide koolitusi.

Murastesse kolivad Pajusoo sõnul vaid otseselt koerte koolitamisega seotud inimesed. «Meie Neeme elanikest tugipersonal ehk kokad, koristajad, talitajad kahjuks kaasa ei tule,» lisas ta.

Endine piirivalvekoerte kool antakse üle Jõelähtme vallale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles