Galerii: Patriarh Aleksius II väljaku avamine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult Lasnamäel Patriarh Aleksius II väljak.


Tseremoonial osalesid Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius, Moskva linnavalitsuse delegatsioon linnapea esimese asetäitja Pjotor Birjukovi juhtimisel, Moskva Patriarhaadi Õigeusukiriku Istrinski peapiiskop Arseni ja teised kõrged ametnikud, teatas Raepress.

Patriarh Aleksius II väljak asub Lasnamäel ehitamisel oleva õigeusukiriku ees aadressil Loopealse puiestee 8. Patriarh Aleksisus II väljaku avamise jumalateenistuse viis läbi Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius.

Väljaku ehitustööde käigus rajati kiriku territooriumini viiv 125 meetri pikkune Puju tänav, ehitati kanalisatsioon, tänavavalgustus, kõnniteed, rajati bussipeatus ning autode parkla. 1800 ruutmeetri suurune väljak kaeti betoonplaatidega. Kiriku esise ja kinnistut ümbritseva ala haljastustööde käigus istutati 170 puud ja 3000 põõsast.

Patriarh Aleksius II väljaku projekteeris T-Model OÜ, ehitas AS Tref. Tööd läksid maksma 6,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles