TV3: rongiõnnetuse võinuks ära hoida vaid veokijuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Täna hommikul sõitis Paldiski sadama poolt lähenenud veok Laoküla raudteeülesõidul ette Tallinn-Paldiski elektrirongile E505.

Praegu on veel vara kindlalt öelda, mis neli inimest haiglasse saatnud ja miljoneid kroone kahju toonud õnnetuse põhjustas, siis üks on selge – Paldiski raudteeülesõidu juures oleks sündmusteahela peatada saanud üksnes veokijuht, märgib TV3 «Seitsmesed uudised»

Kahe suure masina kokkupõrge halvas hetkega nii rongi- kui autoliikluse. Elektrirongi kaks vagunit oli rööbastelt maas, kaks jäi peale, samas sai tugevasti kahjustada veoauto, mida lohistati umbes 50-60 meetrit edasi kraavi.

Raskete vigastustega toimetati haiglasse veokijuht, kergete vigastustega vedurijuht, tema abi ning piletikontrolör. Kümmekond reisijat pääsesid ehmatusega.

Tervete vagunite äravedamist õnnetuspaigal takistas täna päeval see, et need olid omavahel kinni kiilunud ning ähvardasid külili vajuda. Lõpuks õnnestus need siiski lahti keevitada. Keskööks loodetakse rongiliiklus siiski taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles