Võitis stiilne adru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Selleks, et saada Eesti parimaks lilleseadjaks, tuli tänavu valmistada pruudikimp ja pidulik õhtusöögilaud kahele ning püstitada armukaar. Meistriks tunnistati Reine Väli.

Võitja Reine Väli Muhu stiilis lahendatud võistlustöö hakkas eelmisel nädalavahetusel Tartu Näituste paviljonis teiste seast kohe silma. Muhu väravat meenutav mereadrust meisterdatud armukaar oli oma vormilt nurgelisem ja huvitavam kui teised.

«Minu töö oligi nii lihtne, et selles oli võimatu eksida,» märkis Väli ise muheledes. Ideele teha võitlustööks just Muhu stiilis pulm tuli Saaremaa neiu tänu sellele, et mõtles kõigepealt, millist tööd ta kindlasti ei taha teha, ning vaatas siis, mis mõtted veel järele jäid.

«Arvasin, et kõik teevad sellised rohelise ja valgega lillelised lahendused, ja nii täpselt oligi,» räägib võitja.

Reine ise korjas oma Muhu värava tarbeks mere äärest adru. Kuivanud adru kleepis kangale ning ilmestas väravat oranži, kollase ja punase värviga.

Meistrivõistluste žürii ühe liikme, lilleseadja Taivo Pilleri sõnul jäi võistluste tase tänavu keskpäraseks, sest paljud korüfeed loobusid osalemast. «Suvel suri kahjuks Irmen Laving, ei osalenud ka tugevad tegijad Eve Aben ja Saale Halla,» selgitas ta. «Paljud tänavused võistlustööd olid veel poolikud – lilli nappis ning tihti jäid tooreks ka ideed. Sageli oli ühes töös koos liiga palju eri ideid ja stiile, ei olnud osatud loobuda ja keskenduda ühele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles