Homme selgitavad päästjad välja kõrghoone kuninga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swissôtel Tallinn.
Swissôtel Tallinn. Foto: Toomas Huik.

Päästeamet ja Põhja-Eesti päästekeskus korraldavad esmaspäeval traditsioonilise võistluse, kus selguvad parimad treppidest jooksjad, kellel tuleb päästja osalises töövarustuses tõusta Tallinna kõrgeima hotelli Swissoteli 25. korrusele.

Trepijooksust osavõtjatel tuleb kanda ligi 17 kilogrammi kaaluvat erivarustust, hingamisaparaati, kiivrit ja kustutusjakki, vahendas päästeameti pressiesindaja.

Kõrghoone kuninga tiitli pälvib kiireim jooksja individuaalarvestuses ja välja selgitatakse ka parimad võistkonnad. Lisaks on eraldi arvestused
vanuserühmade kaupa.

Võistlusest võtavad osa päästeameti ja päästekeskuste töötajad üle Eesti ning osaleda saavad ka nende hotellide töötajad, kus varem trepijooksu korraldatud.

Kuna tegu on väga tugevat füüsilist pingutust nõudva katsumusega, on kõrghoone erinevatel korrustel võistlust julgestamas Tallinna kiirabi
meedikud.

Võistlus avatakse kell 11.40 ja esimene startija saadetakse rajale kell 12.00. Autasustamine toimub kella 15 paiku.

Kõrghoone kuninga jooks toimub kümnendat aastat. Esimest korda joostakse selles võistluses nii kõrgele korrusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles