Rene van der Linden andis Mihkelsonile vastulöögi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene van der Linden kaks nädalat tagasi Tallinnas.
Rene van der Linden kaks nädalat tagasi Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee president Rene van der Linden kinnitas täna, et tal ei ole Venemaal majandushuve.

Ühtlasi soovitas van der Linden oma avalduses Riigikogu Euroopa asjade komisjoni esimehel Marko Mihkelsonil laimamine lõpetada.

Van der Linden kinnitas, et tal pole praegu ega olnud ka minevikus finantsilist seotust ühegi Venemaa firmaga, ta ei kuulu ega ole kunagi kuulunud ühegi firma nõukokku, millel on Venemaal majandushuvid ning pole saanud kunagi rahalist kasu ega kompensatsiooni seoses Venemaad hõlmavate ettevõtmistega.

«Ma kahetsen, et Eesti parlamendisaadik ja endine ENPA liige ei helistanud esmalt mulle, et oma andmeid enne avalikkuse ette toomist tõestada,» teatas van der Linden. «Pärast mu 19. septembri pressikonverentsi Tallinnas on see juba teine kord, kui pean vastama tõenditeta süüdistustele. Seetõttu soovitan ma härra Mihkelsonil laimamine lõpetada.»

Mihkelson viitas täna pressikonverentsil mitmele Vene meediaallikale, mis näitavad, et Rene van der Lindenil võivad olla majandushuvid Venemaal Vladimiri oblastis Sobinski rajoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles