Eesti riigikogu aitab Afganistani parlamendi tööd tõhusamaks muuta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Välisministeeriumi toel alustab riigikogu kantselei Afganistani Islamivabariigi parlamendi töö arendamisele suunatud konsultatsioone.

Afganistani parlamendi töö efektiivsuse ning legitiimsuse tõstmisele kaasa aitava konsultatsiooniprojekti viib läbi riigikogu kantselei, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Afganistani parlamendi juhid näidanud üles huvi Eesti e-riigi, ID-kaardi kasutamise ja hääletussüsteemide toimimise vastu.

«Afganistani ülesehitamisel on üks väga oluline samm riigi institutsioonide tegevuse tugevdamine ning läbipaistvate valitsemistavade juurutamine,» märkis välisminister Paet. «Infotehnoloogia oskuslik kasutamine parandab valitsemise tõhusust ja läbipaistvust. Afganistanil on Eesti kogemusest kindlasti väga palju õppida,» lisas Paet.

Riigikogu kantselei projekti käigus tutvustatakse Afganistani parlamendisaadikutele ja ametnikele Eestis edukalt käivitunud e-riigi, e-valimiste ning riigikogus kasutatava digitaalse stenografeerimissüsteemi tööpõhimõtteid ja eeliseid.

Afganistan kuulub Eesti arengukoostöö prioriteetsete partnerriikide hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles