Narva-Jõesuu taotleb looduskaitseseaduse muutmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand
Narva-Jõesuu rand Foto: Egert Kamenik

Narva-Jõesuu linn tahab, et muudetaks looduskaitseseadust, mis mingil põhjusel kehtestab kaldaäärse ehituse keeluvööndiks kuurortlinnas 200 meetrit, samal ajal kui kõigis teistes mereäärsetes linnades on see vöönd 100 meetrit.

Seaduse kohaselt on ehituskeeluvööndi laius rannal või kaldal Narva-Jõesuu linna piires oleval mererannal ja meresaartel 200 meetrit, ülejäänud mererannal, Peipsi järve, Lämmijärve, Pihkva järve ja Võrtsjärve rannal aga 100 meetrit, kirjutas Põhjarannik.

«Me ei ole kusagilt leidnud põhjendust, miks see nii on,» ütles Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi. Tema sõnul on Narva-Jõesuus merele lähim kortermaja sellest 80 meetri kaugusel, sama kaugele jääb ka eramurajoon ning sanatoorium.

Noormägi sõnul tähendab see, et iga lähemal kui 200 meetrit rannast tehtava planeeringuga tuleb eraldi ministri juures kooskõlastamas käia.

Olukord on seda absurdsem, et kui linnapiir ära lõpeb ning algab Vaivara vald, siis seal võib ehitada juba mererannast 100 meetri kaugusele, lisas Noormägi.

«Tahame, et Narva-Jõesuud koheldaks võrdselt teiste mereäärsete linnadega nagu Sillamäe või Pärnu,» sõnas linnapea.

Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Monika Kopti ütles Põhjarannikule, et seadusepunkt, mis eristab Narva-Jõesuud teistest merelinnadest, võeti looduskaitseseadusesse üle automaatselt varem kehtinud ranna- ja kaldakaitseseadusest.

«Miks see punkt Narva-Jõesuu kohta sinna sattus, seda on praegu väga raske öelda,» ütles Kopti.

Kopti kiitis omavalitsuse aktiivsust ning lisas, et ministeerium kaalub ettepanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles