Parkimistähistus selgineb

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europark
Europark Foto: Sille Annuk

Firma Europark tuleb vastu Tartu linnavalitsuse soovile ning seab oma parklais lisaks raskesti loetavaile infotahvleile üles ka liikluseeskirjale vastavad märgid.


Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno tõdes, et Europark ei täitnud küll linna palvet lõpetada liiklusseaduse rikkumine 1. augustiks, kuid asus koostööle, mis peaks päädima probleemi lahenemisega lähema kuu jooksul.



Algatus Kalle Kulbokilt


«Alguses käisid nad kirjalikult välja lubaduse, et liikluseeskirjale vastavad märgid on paigas 24. detsembriks, aga viimasel linna liiklusnõukogu koosolekul lubasid, et töö saab tehtud juba 1. novembriks,» avaldas Henno.



Tartlane Kalle Kulbok juhtis juba 2008. aasta kevadel Tartu linnavalitsuse tähelepanu sellele, et Turu tänava Statoili tankla sissesõidule ilmunud infotahvlid pole käsitletavad liiklusmärkidena.



Samasugused või sarnased infotahvlid on ka Maarjamõisa haigla ja polikliiniku juures, vana kaubamaja parklas ning Zeppelini juures.



Samas ütleb teeseadus, et parkimise korraldamisel peab tee omanik kasutama liiklusmärke. Kulboki sõnul jäi liikluskorraldusteenistus esialgu kõhklevale seisukohale, kuid pärast konsulteerimist maanteeametiga asusid linnaametnikud teda toetama.



Kulbok leidis, et lepingulisest suhtest, millele viidates Europark on parkimiskorra eirajailt leppetrahve nõudnud, saab rääkida siis, kui on paigaldatud liiklusmärgid, mis nõuavad parkimiskella kasutamist või parkimistasu maksmist.



Praeguseks on Europark korrektsed tasulise parkimise märgid üles seadnud Maarjamõisa polikliiniku ja haigla parklate sissesõitudele. Europargi projektijuht Aarne Suits ei söandanud aga kindlalt lubada, et novembri alguseks on see tehtud ka kõigis teistes firma hallatavais Tartu parklais.



«Järjest teeme, aga eks igasuguseid muid asju ja töid tuleb vahele,» lausus Suits.



Üksmeel pole täielik


Samas ütles Suits, et Europark on linnaga eriarvamusel vanade, liiklusmärke meenutavate infotahvlite osalises ülekleepimises või mahavõtmises. Toomas Henno sõnul ootab liikluskorraldusteenistus, et üle kleebitaks tahvlite osad, kus liikluseeskirjast tuttavad märgid on kujutatud vales suuruses või vales toonis.



«Peame natuke juriidikasse süvenema,» arvas Suits. «Peame vaatama, kas me saame automaatselt lugeda mingi märgi liiklusmärgiga sarnanevaks, kui sellel on kujutatud P-täht.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles