Galojan hämab euroraha tagasimaksmise kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Galojani saadetud sõnumitest.
Üks Galojani saadetud sõnumitest. Foto: Peeter Langovits

Ülehomseks 700 000-kroonise võla viimase tagasimakse teha lubanud Anna-Maria Galojan on hakanud eitama oma senist osalist tagasimakset.

Paari nädala eest selgunud tõigale, et endine MTÜ Eesti Euroopa Liikumine (EEL) tegevjuht Galojan oli 700 000 krooni MTÜ raha kallite riiete ja ehete peale kulutanud, järgnes EELi nõukogu esimehe Riivo Sinijärve napp kinnitus, et neiu maksab raha kindlasti tagasi.

Eile ei võtnud Galojan telefoni, küll aga suhtles Postimehega lühisõnumite teel. Ta andis mõista, nagu mingit rahamaksmist poleks siiani olnud.

«Tere, kust Te võtate, et olen üldse midagi maksnud?!!» seisis ühes sõnumitest. «Kui oleksin maksnud, siis ilmselt oleks Teile edastatud ka vastav dokument. Mina ei lähtu ega usalda kuulujutte,» kirjutas ta veel.

Küsimusele, kas ja kui palju ta on raha tagastanud, reageeris Galojan SMSiga, milles soovitas rääkida oma advokaadiga ning küsida EELi kontorist dokumente raha võimaliku tagasimaksmise kohta.

Reformierakonna endise noorpoliitiku advokaat Aadu Luberg ei soovinud aga samuti EELi ja Galojani teemat kommenteerida.

Paari nädala eest kirjutas Postimees, et Galojan oli alla kirjutanud võlakirjale, milles kohustus poole oma võlast ehk 350 000 krooni tagasi maksma 31. oktoobriks ja ülejäänu 15. novembriks, mis on ülehomme.

Väike tagasimakse

EELi nõukogu esimees Sinijärv nentis, et ta ei usu, et kogusumma laekub selleks neljapäevaks, nagu Galojan on lubanud. Samas arvas ta, et olgugi hiljem, saab summa siiski tasutud. «Loodan, et ta jätkab ebaotstarbekalt ülekantud raha tagasimaksmist,» ütles Sinijärv.

Postimehele teadaolevalt on osa kulutatud rahast tõepoolest tagasi EELi arvele jõudnud, kuid seda on vähem kui esimeseks osamakseks lubatud 350 000 krooni.

Küsimusele, kui suur summa seni EELi pangaarvele tagasi on laekunud, ei soovinud Sinijärv vastata. Ta kinnitas vaid, et politseil on juhtumi üksikasjade kohta vajalikud paberid olemas.

Kahtlustatavat pole

Politseisse andis EEL kuriteoteate 19. oktoobril, nende käes on ka 17. oktoobril valminud audit, mis ütleb, et mittesihipäraselt on kulutatud üle 900 000 krooni EELi raha.

Lõplik võlasumma on veel tuvastamisel, kuid on teada, et see pole väiksem kui 700 000 krooni.

Juhtum tuli avalikuks oktoobri lõpus, kui Eesti Ekspress kirjutas, et EELi tegevjuht Galojan on isiklikuks tarbeks kulutanud sadu tuhandeid kroone MTÜ raha. Praeguseks on Galojan lahkunud nii EEList kui ka Reformierakonnast.

Põhja ringkonnaprokuratuur on raha mitteotstarbelise kasutamise asjus alustanud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles