Pronkssõdur vajas jälle küürimist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur vajas puhastamist, sest oli mõnest kohast imelikult halliks tõmbunud.
Pronkssõdur vajas puhastamist, sest oli mõnest kohast imelikult halliks tõmbunud. Foto: Uwe Gnadenteich

Laupäeva pärastlõunal said Grafitiabi töömehed väljakutse pronkssõduri juurde, mis oli mõne koha pealt imelikult hallikaks tõmbunud.


Puhastajate sõnul ei paistnud seekord tegemist olevat vandalismiaktiga, kuigi sõdurikuju üks jalga ja veel mitu kohta olid mingi ainega koos ja imelikult halliks muutunud.

«Siin paistab rohkem sedamoodi, et keegi on üritanud pronkskuju pesta ja selleks vale vahendi valinud,» arvasid töömehed, kes kogu kuju puhastusvahendi ja survepesuriga üle käisid. Mis ainega pronkssõdur seekord koos oli, jäigi esialgu arusaamatuks.

Ühe mööduja sõnul oli pronkskuju imelikult hallikas juba eelmisel nädalavahetusel, kuid hall toon ei torganud eriti silma ning hädakisa pronkssõduri järjekordse teotamise teemal tõusis alles täna, kui keegi informeeris sellest Moskva-meelse liikumise Notšnoi Dozor esindajaid.

Liikumise pressiesindaja Larissa Neštšadimova sõnul sai liikumine määritud pronkssõdurist teada ühe inimese telefonikõne kaudu. Helistaja sõnul olevat kuju sellises seisukorras juba vähemalt 26. septembrist saadik. Dozorlased kutsusid välja politsei ning sealtkaudu jõudis info ilmselt ka kaitseministeeriumisse, kust telliti kiiresti puhastustööd.

Enne pimeduse saabumist oli tundmatu aine pronkssõdurilt maha pestud ning puhastajad lubasid kuju homme hommikul veel kord üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles