Piparkoogitalgud ehk haigused meeste moodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Pikakoivaline rase sõbranna pistab suhu järjekordse ampsu – kuhu see kõik tal ometi läheb, ah? – ja tähendab: «Minu musi ei läinudki täna tööle. Ütles hommikul, et on haige. Pärast tuli välja, et tal on nina kinni, sest ta käis eile ujumas.»

Naerame, mina ja piparkoogitalgutele tulnud kaks sõbrannat.

«Minu oma ütles esmaspäeval, et tal on palavik, ja jäi töölt koju,» lisan. «Kraadiklaas näitas 37,2.»

Naer.

«Minu mees ütleb iga asja peale, mis ma teha palun, et ei saa, tal on vigastus,» tähendab Naabrinaine.

Noogutame. Naerukohta siin ei ole, sest heitluses korvpallirõnga all murdis Naabrimees jalaluu ning on kaks kuud karkudega ringi kooberdanud. Kuigi – õue suitsetama minnes hüpleb ta nagu kitseke mööda treppe ja vigastusest pole juttugi.

Ah, mehed-mehed! Piparkoogitainast rullides mõtisklen, mida nad küll siis teeksid, kui tunneksid samu tervisehädasid nagu nende naised?

Kui minu mees taluks kuu aega kõhuvalusid ja veritseks nagu mina praegu pärast katkenud rasedust, teadmata, millal see kõik lõpeb.

Kui raseda sõbranna mees oksendaks mitu kuud iga tunni aja tagant ning suhtleks õhtuti vaid pearaputuste ja noogutustega, sest suud avades järgneb jooks kraanikausi poole.

Ja kui Naabrimees vintskleks kuude kaupa öösiti unetuna üleval, kuni väljas läheb piisavalt valgeks, et minna pikale jalutuskäigule, nagu tegi Naabrinaine lõpurasedana.

Sellistel puhkudel ei aita ühepäevane tööpaus. Ei saa ennast antibiootikumidega vormi kloppida. Üleüldse pole ravimitest erilist kasu. Ainus toimiv imerohi on aeg.

Lükkan ahju järjekordse plaaditäie südameid, elevante ja teisi piparkoogivigureid ning vaatan üle ukse elutuppa. Naabrilapsed ja minu tütar Krata lippavad naerdes ringiratast. Kolm meest loosklevad diivanil ja tugitoolidel, telekas näitab – teadagi! – sporti. Idüll missugune!

Tagasi kööki jõudes pakun välja: «Lõikame meestele erilised piparkoogid, just nende kohta!»

Naer.

Naabrinaine meisterdab kargu ning jala, mille varbad on kuidagi... aaa, neid on kogemata kombel neli.

Mina teen ufo ning teleka, kuhu maalin suhkruglasuuriga kosmoseodüsseia sarja nime, mille maailma mu mees nädalavahetustel poeb.

Rase sõbranna nikerdab suure M-tähe. Vau! Nii palju tähendusi ainsamas kirjatähes, et muud polegi lisada kui: «Varesele valu, harakale haigus, meie kallid M-d saavad terveks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles