Metallivargad jätavad rongid seisma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne nädala eest toppis kellegi kuri käsi raudteerööbastele kive, praegu rüüstatakse rongiliikluse juhtimisseadmeid.
Mõne nädala eest toppis kellegi kuri käsi raudteerööbastele kive, praegu rüüstatakse rongiliikluse juhtimisseadmeid. Foto: Margus Ansu.

Eile varahommikul põhjustasid metallihimulised kurjategijad Tallinnast lääne suunal liikunud elektrirongide seisaku ja pärastpoole veel mitme elektrirongi hilinemise.


Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul avastati pühapäeva hommikul enne kella viit, et Tallinnas Järve jaamas on rüüstatud liiklusjuhtimisseadmeid. «Seadmed olid lihtsalt metallist lagedaks tehtud. See põhjustas raudteeliikluse seisaku ja häiris tuntavalt kogu hommikust reisirongiliiklust,» lausus Glase.

Päev varem olid vandaalid rüüstanud liiklusjuhtimisseadmeid Tallinnas Ülemiste jaamas.
Seetõttu hilinesid eile mitu Keila, Paldiski ja Pääsküla rongi. Glase sõnul on viimasel ajal vandalismid raudtee vastu Tallinnas sagenenud.

Mõne nädala eest häirisid rongiliiklust rongirööbastele pandud kivid, mida peeti poisikeste tembuks. Nüüd on sellele lisandunud ka seadmete lõhkumised ja detailide vargused. «Ilmselt on vandaalide aktiivsuse kasv seotud majanduslangusest tingitud kuritegevuse suurenemisega,» arvas Glase.

Eile käisid kratid raudteeseadmete kallal ka Kehras, kus viidi minema raudteeülesõidu juures olevate fooride sisu. «Nädala jooksul on olnud ikka päris mitu juhust, kui kuskilt midagi ära varastatud või üritatud varastada,» nentis Glase.

Seetõttu kutsub Eesti Raudtee inimesi, kes näevad raudteel viibivaid ja seal askeldavaid kahtlasi inimesi, teatama sellest politseile. «Mida aktiivsemad on inimesed teatama kahtlastest isikutest raudteel, seda kiiremini on võimalik korrakaitsjatel tegutseda ja vältida kuritegusid, mis võivad taas kord häirida reisirongiliiklust ning põhjustada reisijatele ebamugavust,» lausus avalike suhete juht.

Ettevõte on arutanud ka vandaalide tabamiseni viiva info eest rahalise preemia välja panemist. Ükskord on seda ka tehtud. See oli selle aasta alguses, kui keegi käis peaaegu iga päev lõhkumas võrkaeda, mille Eesti Raudtee oli ehitanud Tehnika tänava äärde selleks, et inimesed Uue Maailma asumist otse üle raudtee Kristiine keskusse ei läheks.

«Preemiat me välja maksma ei pidanud, sest lõhkumised lakkasid niipea, kui sai avalikult teatavaks, et me oleme vandaalide tabamiseks pearaha välja pannud,» meenutas Glase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles