Jaanuar: perekond Lauri karm lahkumine

Rasmus Kagge
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

12. jaanuaril kirjutas oma nime igaveseks Eesti krimiajaloo julmadele lehekülgedele kaitseväe endine ohvitser Janek Lauri, kes kägistas esmalt surnuks oma perekonna ja poos end seejärel üles.

Traagilise liiklusaasta kõrval on ilmselt just Lauride perekonna tragöödia lõppeval aastal enim avalikkust erutanud sündmus mustast kroonikast. Seejuures jääb karmi faktina igaveseks õhku küsimus, mis oli 33-aastase pereisa motiiv. On vaid vähem ja rohkem tõenäolised oletused või suisa kuulujutud, millest karmima järgi sai pereisa teada perre toodud surmaviirusest.



Ametlik ja enim toetust leidnud uurimisversioon usub, et Lauri viis vaimse kokkuvarisemiseni mängukirg ja suured kasiinovõlad. Seda on uurijatele kinnitanud nii Lauri pereliikmed, sõbrad kui ka endised teenistuskaaslased.



Kohtupsühhiaatri otsusega, et Lauri kannatas viimase nelja aasta jooksul hasart­mängurluse all, mis kahjustas tema tööalaseid ja perekondlikke suhteid, pani prokurör 26. aprillil kinni ka asja uurimistoimiku.



Jõhker kuritöö tuli päevavalgele 12. jaanuaril, kui varem kahel korral suitsiidi üritanud Janek Lauri kodus vanemate telefonikõnedele keegi ei vastanud ja nad halba aimates perekonda koju otsima läksid. Mustamäele Vilde teel asuvasse korterisse jõudes avastasid vanemad oma poja 29-aastase abikaasa Aire ja nende seitsmeaastase ning seitsmekuuse tütre surnult.



Uurimise käigus tuvastati, et Janek Lauri oli oma tütred ja abikaasa kägistanud juba päev enne nende leidmist. Samal päeval, 11. jaanuaril, oli mees ennast ka Harjumaal, Keila vallas Leetse külas üles poonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles