Harju tänavale tekkis vastu talve jäätisekohvik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikuruumid alles ootavad sisustamist.
Kohvikuruumid alles ootavad sisustamist. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna avas Harju tänava haljasalal üheks päevaks uksed vastvalminud jäätisekohvik, mis alustab igapäevast tegevust üheaegselt liuväljaga.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul algavad liuvälja tegemise ettevalmistused juba sel nädalal. «Kõigepealt tuleb siit laste mänguväljaku detailid maha monteerida ja kogu plats ette valmistada. Kui temperatuur jääb stabiilselt alla pluss viie kraadi, hakatakse kohe liuvälja tegema,» ütles Boroditš Postimees.ee'le.

«Kui ilm lubab, siis on siin paari-kolme nädala pärast avatud uus uisuväljak ja samuti kohvik. Ärge laske ennast nimest eksitada, see ei ole ainult jäätisekohvik. Kohvik hakkab talvel uisutajatele ka kohvi ja pirukaid pakkuma ning ma arvan, et sellest saab üks väga menukas koht,» rääkis abilinnapea.

Kohvikus hakkab jäätist, kohvi ja pirukaid pakkuma restorani Gloria omanikule Dmitri Demjanovile kuuluv ettevõte. Kesklinna vanema Marek Jürgensoni sõnul oli Demjanov ainus pakkuja, kes osales kohvikupidaja leidmiseks korraldatud konkursil ning võitis selle, pakkudes üürihinnaks 250 krooni ruutmeetri eest.

Täna tehti veel tühi kohvik üheks päevaks lahti seetõttu, et tähistada järjekordset etappi Harju tänava haljasala rekonstrueerimisel. Jäätisekohviku hoone ehitanud AS Restori peadirektori Arsi Koogi sõnul oli kohviku ehitamine neile tõeline väljakutse. «Poolteist kuud tagasi, kui Restori ette pandi ülesanne ehitada see kohvik, siis me mõtlesime, et kas see on nii lühikese aja jooksul üldse võimalik. Aga, nagu näete, praktiliselt kuu ajaga sai see maja valmis,» lausus Kook.

Kohvikupidajaga sõlmitud leping näeb ette, et kaks korda aastas - liuvälja paigaldamise ja mahavõtmise ajal - on kohvik suletud. Aga niipea kui ilm on uisutamiseks piisavalt külm, peab Harju tänavalt ka jäätist saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles