Tartus avati valimisjaoskonnad kaubanduskeskustes

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaubamaja.
Tartu kaubamaja. Foto: Margus Ansu

Tartus otsustati avada mitmes kaubanduskeskuses valimisjaoskond, sest kaks aastat tagasi oli seda katseliselt tehtud kaubamajas ja kogemus oli julgustav.

Mitmed «Aktuaalse kaamera» küsitletud valijad tunnistasid, et otsustasid poes eelhääletada, sest olid just parasjagu seal, teatas ERR Uudised.

Tartu kaubamaja oli 2007. aasta riigikogu valimiste aegu koht, kus said nii tartlased kui ka mujal Eestis elavad valijad eelhääletada, sisuliselt poes asuvast valimisjaoskonnast teatavad sel korral suured sildid ka Anne, Eedeni ja Lõunakeskuse seinal.

«Peamine soov on meil tõsta seeläbi valijate valimisaktiivsust, sest kui valimistoiming on tehtud niivõrd lihtsaks, et seda saab teha oma igapäevatoimingute kõrvalt, siis päris kindlasti kasutab seda võimalust rohkem inimesi,» ütles Tartu linna valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder.

Eelhääletamine lõpeb Tartus kaubanduskeskustes sarnaselt teiste jaoskondadega homme õhtul kell 20 ning taasavatakse need pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles