Sada kilo – raseda ilu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARINA PUSKAR

Kui me pisitütar Krataga lasteaiast koju jõuame, on külaline, pikakoivaline rase sõbranna juba külma praelihatüki nahka pannud. Arusaadav, ta mees on ju taimetoitlane.

Sõbranna teeb lõpu peale ka singile, maiustab kaht sorti koogiga ning astub siis kaalule. 70,3 kilo.

«Ma pole elus nii palju kaalunud!» ahhetab ta, vaadates punase-valgetriibulistes sokkides varvaste vahel terendavat numbrit. «Viimasel ajal olen iga kuu juurde võtnud täpselt 4,6 kilo. Ma ei saa aru, kust see tuleb! Koju ma magusat ei osta, sööme igasugu juurikaid... Kui palju sina rasedana juurde võtsid?»

«Üle 30 kilo,» tunnistan.

Põhjuseks maiustamine, mis muud. Aga rasedana tundus võimatu vabaneda magusahimust kuidagi teisiti, kui kiusatusele järele andes. Kuni ühel sünnipäevapeol, pärast kolmandat suurt kringlitükki, saabus õõvastav hetk – mu mees sikutas mind kättpidi digitaalkaalule.

Õudne!

Mina ja kaalun kuus puuda!

Ehk 12 leisikat.

244 naela.

3906 untsi.

7812 loodi.

SADA kilo!

Tagantjärele targana: kah mul asi, sada kilo – raseda ilu. Kergelt tuleb, kergelt läheb. Kirjuta või enda kogemustest salenemispiibel «Kaotada 35 kilo poole aastaga – see on imelihtne!»

Ainult et see piibel tuleks üsna õhuke:

Lk 1 – Ei magusale! Raske, aga siiski võimalik.

Lk 2 – Palju marju ja puuvilju-juurvilju.

Lk 3 – Ämbrite viisi joogivett.

Lk 4 – Ainuvõimalik hilisõhtune «söök» on näts.

Lk 5 – Tempo-tempo-tempo! Hoogne kõndimine tundide kaupa, kilomeetrite viisi. Imeliselt soe suvi andis hoogu, et koos beebiga terve päev lennus olla. Tallinna kesklinnast Pirita randa ja tagasi. Kesklinnast Stroomi randa ja tagasi. Ja ikka nii edasi. Ja tagasi.

Lk 6 – Rinnaga toitmine, mis pidavat päevas kulutama 500 kilokalorit.

Lk 7 – Hurraa! 35 kilo on haihtunud! Imelihtne!

Tänu salenemispiibli andunud järgimisele olin pool aastat pärast sünnitust viis kilo kergem kui enne rasedust. Edaspidi, tavalise elurütmi juures, on küll mõni küpsise-kilo lisandunud, aga see on juba iseasi.

Nii et kuigi meditsiinikirjanduse andmeil on raseduse ajal normaalne võtta juurde 10–12 kilo, ei usu ma hetkekski, et mu pikakoivaline sõbranna peaks pabistama. Ehk hoopis tükike kooki?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles