BMW blokeeris trammiliikluse

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW blokeeris Kalamajas trammiliikluse.
BMW blokeeris Kalamajas trammiliikluse. Foto: Karli Saul

Teisipäeva õhtul kella 20.40 paiku jäi Tallinnas Kalamajas sõiduauto seisma täpselt risti üle trammitee; jäi mulje, et auto on rööbastele laskunud õhust.


BMW juht, kes ei olnud kursis Tallinna liikluskorraldusega, hakkas Balti jaama poolt mööda Kopli tänavat Kopli suunas sõitma. Ta ei teadnud, et Kopli tänav on selles lõigus ühesuunaline.

Umbes Balti jaama Säästumarketi kohal märkas auto juht vastutulevate masinate tulesid. Ta reageeris kiiresti vasakule pöörates, sest parem teeserv oli täis parkivaid autosid. Tema auto jäi seisma täpselt risti trammiteega. Esimesed rattad seisid ühe ja tagumised teise trammitee rööpavahes.

Õnneks ei tulnud kummastki suunast hetkel trammi. Kohale saabusid politsei ja Trammi- ja trollibussipargi töömehed, kutsuti teisaldusauto. Teisaldusmasina operaator ei julgenud kallist masinat välja sikutama hakata; trammirööpad on selles kohas kaunis sügavad.

Pärast mõningast ootamist saabus Maanteeabi puksiirmasin, mille teisalduslavalt tuli enne operatsioonile asumist üks auto maha ajada. Prusside, kivide ja tungraua abiga sikutati trammiliiklust blokeerinud BMW puksiirmasina turjale.

Autojuht, 30-40 aastates mees palus reporterit: «Te saate aru, et ma ei soovi praegu midagi öelda.» Ta lootis kõigest hingest, et autol ei oleks tõsisemaid vigastusi.

Kohalviibinud Trammi- ja trollibussipargi töömeeste sõnul tuleb trammirööpad selles kohas kindlasti üle vaadata.

Trammiliiklus taastus liinidel 1 ja 2 kell 21.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles