Vastukaja: vabalinna Tartu vabadused... kuniks?

Indrek Mustimets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mustimets
Indrek Mustimets Foto: Postimees.ee

Olen alati heameelt tundnud Tartu vabade ning vabastavate mõtete üle. See on linn, kus on headele mõtetele tõepoolest hea kasvupinnas ning kus ebatraditsionaalne tegu leiab tihtilugu tuge ja kiitust. See, mis toob Tartus korravalvuritele, akadeemilisele perele ja kohalikule omavalitsusele naeru näole, ei oleks muule Eestile sugugi nii naljakas ja mõistetav.

Kaarsillale püstitatud voodistseeni installatsiooni puhul oli Tartu Postimees esimene, kes tahtis selle teo tegijaid premeerida. Siin-seal leidis tegu ka märkimisväärselt palju positiivset vastukaja ja kõneainet.

Tunnustus, elav vastukaja ja tagant kiitmine on aga inspireeriv ning ma olen kindel, et seesuguseid lõbususi sünnib Tartus veel ja veel. Vabade mõtete ja tegudega käib kaasas ka mõni «aga».

Kui Tartu Postimees küsis politseikonstaablilt, miks oli vaja nukud kiiresti alla tuua (TPM, 22.01.), siis mina küsin vastu: aga kes võtnuks vastutuse siis, kui see voodi oleks keskpäeval kellelegi pähe kukkunud? Kes olnuks ajalehel siis esimene ametiisik, kellelt vastust küsida ja kellele vastutust veeretada?

Või kui nüüd on selle teo eest välja pandud preemia ja mõni uus preemia ihaleja end mõne muu installatsiooniga Tartu Postimehe viimastele lehtedele kukutab, siis kelle käest me selgust nõuame? Aga preemia on ju nüüd õhus ja veelgi vägevama teo eest paneb mõni leht ehk paremagi preemia välja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles