Laidoneri muuseumi direktori konkursil jätkab kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal Eestit külastanud NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer Laidoneri muuseumis.
Läinud nädalal Eestit külastanud NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer Laidoneri muuseumis. Foto: Raigo Pajula

Laidoneri muuseumi direktori konkursil kandideerinud 13 inimesest jätkab teises voorus kuus, lõplikult peaks muuseumi uus direktor olema selgunud kuu lõpuks.

«Tänaseks on läbi saanud uue direktori leidmiseks korraldatud konkursi esimene voor, mille käigus kontrolliti kandidaatide esitatud dokumentide nõuetelevastavust ning kandidaatide vastavust nendele nõuetele, mida muuseumidirektori ametikohal eeldatakse,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet BNSile.

Teise vooru ehk vestlusele kutsutakse kuus kandidaati. Vestlus toimub 21. oktoobril ning lõplikult peaks Laidoneri muuseumi uus direktor olema selgunud kuu lõpuks.

«Kandidaatide nimesid me enne konkursi lõppu ei avalikusta,» ütles Kuimet.

Direktori valimisega tegeleb kaitseministeeriumi ametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjon, kuhu kuuluvad kantsler ja asekantslerid, personaliosakonna juhataja ja riigikantselei esindaja. Antud konkursi puhul on Kuimeti sõnul kaasatud ka mõned autoriteetsed ajaloolased ning muuseumidirektori ametist lahkunud direktor Indrek Tarand.

Europarlamenti valitud Tarandist augustis vakantseks jäänud Laidoneri muuseumi direktori ametikohale esitas oktoobri alguseks avalduse ja dokumendid 13 inimest.

Vastavalt Laidoneri muuseumi põhikirjale juhib muuseumit praegu direktori asetäitja teadusalal Toomas Hiio.

Laidoneri muuseumi direktori kandidaatidelt eeldatakse vähemalt magistrikraadi omamist, kolmeaastast juhina töötamise kogemust, lisaks eesti ja inglise keelele ühe võõrkeele oskamist kesktasemel, head suhtlemisoskust, juhtimisprintsiipide tundmist ning õigus- ja majandusalaseid üldteadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles