Viljandimaa vapimärgi pälvis Lille-Astra Arraste

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa vapimärk
Viljandimaa vapimärk Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa vapimärgi nõukogu otsustas anda autasu kauaaegsele rahvatantsuõpetajale, kultuurielu edendajale ja koduloouurijale Lille-Astra Arrastele.

Aprillis 75. sünnipäeva tähistav Lille-Astra Arraste alustas noore neiuna õpinguid tolleaegsete tuntud tantsuõpetajate Ullo Toomi, Helju Mikkeli, Helmi Tohvelmanni, Ago Herküli ja teiste käe all ning hakkas varakult oma teadmisi edasi andma nii Karksi-Nuias kui Viljandis, kirjutab Sakala.

Lille-Astra Arraste on aastakümnete jooksul olnud Tallinnas peetud rahvatantsupidudel seitsmel korral üld- või liigijuht. Eri aastatel on ta Tallinna pidudele viinud Viljandimaalt 75 rühma.

58 korral on tema juhendatud rühmad saanud laureaaditiitli võistutantsimistel. Lille-Astra Arraste on aastate jooksul olnud kokku 50 Viljandimaa rahvatantsupeo üldjuht ja lavastaja. 

Abikaasa Rasmus Arraste ning Karksi-Nuia gümnaasiumi õpilaste kaasabil on viimastel aastatel kaante vahele saanud mitu olulist uurimistööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles