Politsei vahistas olümpia medalilootuse Kristjan Rahnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu viidi käeraudades Rahumäe arestimajast ülekuulamisele.
Kristjan Rahnu viidi käeraudades Rahumäe arestimajast ülekuulamisele. Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpiamedalist unistanud kümnevõistleja Kristjan Rahnu vahistati teisipäeval kahtlustatuna bordelli pidamises ja lõbutüdrukult raha käest võtmises ehk avalikus varguses.

Kogu lugu algas jaanuaris Postimehe toimetusse saadetud vihjest, mis tundus alguses absoluutselt uskumatu. Info kontrollimiseks saatis toimetus vihje edasi Põhja prefektuuri, kus jõuti ootamatu järelduseni – kuulujutud polegi tühjalt kohalt tekkinud.

Nagu selgus, olidki Rahnu (28) ja tema ekssportlasest sõber, 2003. aasta Eesti sisemeistrivõistluste 60 meetri jooksu hõbedamees, Eesti rahvuskoondistki Balti matšil ja Euroopa karika teatejooksudes esindanud Taavi Rim pannud Tallinnas tööle mõned korterlõbumajad.

Bordell eliitrajoonis

Sellised, kus kohapeal elavad neiud 600 kuni 1000 krooni eest oma keha müüsid ja kahtlustuse järgi osa teenitud rahast peremeestele edasi andsid. Lõbuäri visiitkaardiks oli Tallinna elitaarses ärirajoonis, Rotermanni kvartali uhkes uuseramus ühes korteris tegutsenud bordell.

Kuu aega kestnud eeluurimine tipnes sellega, et ööl vastu teisipäeva pandi Rahnul, Rimil ja bordellide juhtimisega seotud naisterahval käed raudu. Pärast kaks päeva kestnud ülekuulamisi esitati kolmikule eile süüdistus prostitutsioonile kaasaaitamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises. Karistusseadustik näeb selle eest maksimumina ette 12-aastase vangistuse.

Kuid Rahnul ja kompanjon Rimil on Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel kaelas kolmaski kuriteokahtlustus: Rahnul avalik vargus koos sissetungimisega ja Rimil väljapressimine. Postimehe andmeil on need kahtlustused seotud ühelt lõbutüdrukult raha äravõtmisega.

Pandi arestimajja

Kuigi prokuratuur ei taotlenudki varem kriminaalkorras karistamata olümpialootuse ja tema äripartnerite pikemaks ajaks vahi alla võtmist, viibis kuriteos kahtlustatav kolmik eile hiliste õhtutundideni arestimajas vahi all.

Kümnevõistleja Rahnu isa Roland vastas küll telefonikõnele, kuid kuuldes, et helistajaks on Postimehe ajakirjanik, teatas kõnet resoluutselt lõpetades: «Mulle ei ole mõtetki helistada. Nägemist!»

Kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak oli Postimehega rääkides tippsportlase süütuses alguses veendunud. «Ma tean neid laimukirju küll,» ütles Normak. «Olen sel teemal Kristjaniga rääkinud ja ta ütleb, et see on laim.»

Kuuldes esitatud ametlikest kuriteokahtlustustest, muutus Normak siiski tunduvalt tõsisemaks ja palus võimalust küsimustele kirjalikult vastata.

Kristjan Rahnu

• Sündinud 29. augustil 1979 Kohilas
• Kergejõustiklane, kümnevõistleja
•Isiklik rekord kümnevõistluses 8526 punkti (2005, Arles)
• Isiklik rekord seitsmevõistluses 6062 punkti (2006, Moskva)
• 2005. aasta maailmameistrivõistlustel Helsingis 6. koht
• 2006. aasta sise-MMil 4. koht

Saatuslik vihje

Tere
Oman informatsiooni kümnevõistlejast kergejõustiklase Kristjan Rahnu kuritegevusalasest tegevusest. Ei tea, kuidas tal spordiga läheb, kuid Taavi Rimi nimelise isikuga on neil koos avatud aadressil Rotermanni 5/Roseni 10 Tallinn (pildil), koht nimega «Massage Salon». Kontaktnumbritele helistades selgub ühemõtteliselt, et tegemist on seksiteenusega. Samuti on huvitav, et numbritele helistades ja Kristjanit või Taavit küsides helistab Taavi või Kristjan tagasi. Vastavad numbrid...
Tervitades Kodanik

4 küsimust

Kuidas kommenteerib kergejõustikuliit kahtlustust, et Kristjan Rahnu on seotud seksiäriga?

Aivo Normak
kergejõustikuliidu peatreener


Alaliit sai jaanuaris Kristjanit süüdistava anonüümkirja, mille kohta Kristjan on alaliidule kirjalikult kinnitanud, et tegemist on laimuga.
See oli siiani ka kogu meie valduses olnud informatsioon.

Kuidas võivad need kahtlustused mõjutada sportlase suhteid alaliiduga?

Lähtudes täna Postimehe ajakirjanikult saadud informatsioonist Kristjanile esitatud ametliku kuriteokahtluse kohta, on alaliidu presidendi otsusega tänasest kuni olukorrast selge ülevaate saamiseni mitmevõistleja Kristjan Rahnule toetuste maksmine külmutatud.

Palju ta iga kuu riiklikku stipendiumi saab?

Pekingi OMi koondise kandidaadina on tema treeningtoetusteks eelarves ette nähtud kokku 72 000 krooni, millele lisandub veel 4000-kroonine alaliidu igakuine stipendium.
Kas algatatud kriminaalmenetlus võib saada takistuseks Rahnu pürgimisel Pekingi olümpiale?
Kahtlemata on see võimalik.
Voodifoorum

Klientide arutelu voodifoorumis

Teema: Rotermani kaubamaja

24. detsember, autor: andrei197030
Sinna siis on tekkinud vist uus kontor.
Mina nägin seal 2 neiut, üks oli priskem ja teine oli salem ja väga hea välimusega minu arust.
Temaga ma tegelesin... (järgneb selgitus vahekorra detailidest ja neiu oskustest). Hinnaks oli 600 kord. Aga jah, et sinna löögile saada, varuge kannatust.

7. jaanuar, autor: Kaliif
Seal tegemist ju Lanaga, kes ennem Endlas töötas. Tegutseb ja kiirustades aga keha hea jah.

19. jaanuar, autor: huviline
Sai eile Bon Bonis käidud ja astusin ka Rotermanni korterist läbi.
Kohal üks tüdruk, blond, priskem, veidi mongoliidse silmavaatega. Reklaamitud tumedapäist iludust ei kohanud. Kuiv hind 1000 raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles