Kuressaare tähistas riigi sünnipäeva vihmast hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaares mälestati ka Eesti Vabariigi eest langenuid.
Kuressaares mälestati ka Eesti Vabariigi eest langenuid. Foto: Irina Mägi/Meie Maa

«Eestimaa tema ajaloolistes ja etnograafilistes piirides, kuulutatakse tänasest peale iseseisvaks demokratliseks vabariigiks,» kõlas eile näitleja Aarne Mägi suu läbi Kuressaare kesklinnas taas «Manifest kõigile Eestimaa rahvastele».

Hoolimata vihmasajust kogunesid sajad saarlased Kuressaare Vabadussõja ausamba juurde, et rahvakoosolekul tähistada riigi juubeliaastapäeva ning mälestada Eesti Vabariigi eest langenuid.

Kõnelesid maavanem Toomas Kasemaa ning linnavolikogu esimees Toomas Takkis.

Lisaks maa- ja linnavalitsuse, Kaitseliidu ning tema eriorganisatsioonide esindajatele asetasid ausamba jalamile pärjad Saaremaa ühisgümnaasiumi ning Kuressaare gümnaasiumi õpilased.

Esinesid Saaremaa ühendatud meeskoor ja Kuressaare linnaorkester. Ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilane Marian Heinat kandis Paul-Eerik Rummo luuletusega «Lüüriline pöördumine ühe noore juhtiva töötaja poole kaotsiläinud naeratuse asjus» ette noorte mõtted meie tänapäeva ühiskonnast.

Keskpäeval Kuressaare kultuurikeskuses alanud kontserdil kuulas saalitäis publikut huvikool Inspira kooride ja ansamblite kontserti, kus muu hulgas tulid ettekandmisele Ülo Vinteri «Majakene mere ääres» ning Kadri Hundi «Üksteist peab hoidma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles