Pakistani maaväed sisenesid Talibani tugialadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waziristani küladest lahingutegevuse eest põgenenud pered jõudsid Dera Ismail Khani.
Waziristani küladest lahingutegevuse eest põgenenud pered jõudsid Dera Ismail Khani. Foto: AP / Scanpix

Pakistani maaväed sisenesid täna õhujõudude toel Lõuna-Waziristani hõimupiirkonnas Talibani tugialadele ja valmistuvad suurrünnakuks islamiäärmuslaste vastu, teatasid võimud.


«Väed sisenesid Mehsudi piirkonda. Esialgu pole me liikunud kõigi jõududega, eelväed loovad piirkonnas tugipunktid,» ütles Loode-Pakistani kõrge sõjaväeametnik.

«Maavägede operatsioon on alanud,» kinnitas hõimualade sekretär Tariq Hayat Khan täna.

Ametniku sõnul osaleb lähiajal algavas ulatuslikumas operatsioonis kolm relvajõudude, omakaitsevägede ja politsei diviisi kokku umbes 60 000 võitlejaga.

Armee teatel osaleb operatsioonis 28 000 valitsussõdurit, reedel saabus piirkonda umbes 500 eriüksuslast.

«Waziristani poole on hakanud liikuma ka väed naaberaladelt Tankist ja Dera Ismail Khanist,» ütles tundmatuks jääda soovinud luureametnik.

Maavägede operatsioon algas pärast nädalaid kestnud õhu- ja suurtükivägede rünnakuid Afganistaniga piirnevale hõimualale.

Pakistani valitsus ja poliitiliste parteide juhid avaldasid reedel relvajõududele täit toetust, lubades äärmuslased piirkonnast välja juurida ja taastada riigivõim.

Äärmuslased on korraldanud viimase 12 päeva jooksul arvukalt ohvriterohkeid rünnakuid, milles on hukkunud üle 150 inimese. Muu hulgas on rünnatud ÜRO-d ja armee peakorterit.

Pakistani armeejuhi kindral Ashfaq Kayani reedesel kohtumisel valitsuse ja parteijuhtidega tõdeti, et äärmuslased kujutavad endast Pakistani terviklikkusele ja suveräänsusele tõsist ohtu.

Armee pealetungi ootuses on Lõuna-Waziristanist põgenenud üle 80 000 inimese, ÜRO põgenikeagentuur ootab pagulaste arvu kiiret kasvu.

Täna hommikul kehtestati Lõuna-Waziristani suurimas linnas Wanas ja peamistel maanteedel liikumiskeeld, kinnitamata andmetel on piirkonnas takistatud telefoniühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles