Eesti mehe tapnud iirlane läheb 11 aastaks vangi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Iiri kohus karistas Eesti mehe Valeri Ranerti surnukspeksjat Ian Daly't eile 11-aastase vangistusega.

26-aastane Dublinist pärit Daly tunnistas end peksmises süüdi kohtuprotsessi kolmandal päeval, ent mitte tapmises, kirjutab Irish Times.

Kuritegu pandi toime 2007. aasta 30.aprilli varahommikul Dublini lennujaama lähedal, kus ühe lapse isa Valeri Ranert ja tema tüdruksõber autos istusid. Neid ründasid kurjategijad, kes lõhkusid auto külgaknad, lohistasid Ranerti autost välja ja hakkasid teda peksma. Naisel õnnestus põgeneda.

Ranert suri hiljem haiglas eelkõige saadud peavigastuste tõttu.

«Vägivalla ulatus oli suur. Oli tarvis väga arvestatavat jõudu, et lüüa sisse auto aken ja lüüa inimest läbi akna pähe,» ütles peakohtunik George Birmingham. Tema sõnul oli tegu nii ränga tapmisega, et see oli lähedal mõrvale ja seda ei saa käsitleda samas kategoorias avaliku korra rikkumisest või kaklusest tingitud tapmisega.

Samuti ühe lapse isa Ian Daly arvel on varasemast ajast 65 õigusrikkumist, neist kaks  tulirelvaga ähvardamised ja üks narkootikumide ebaseaduslik omamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles