Edasi tulevikku: diversant või president?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARINA PUSKAR

Mõelda vaid, j u b a kaheaastane!

Või a l l e s ?

Palju õnne igatahes, väike-Krata! Kelleks sa suur-Kratana saada tahad? Ah et ei oska rääkida? Pole hullu, su viimase aasta tegemised räägivad ise enda eest.

Diversant? Oh järjekindlust, millega sa vabaõhukontserdi ajal üritasid läbi närida jämedaid musti kaableid, mis helipuldist lava poole looklesid.

Ega ometi enesetaputerrorist? Seda on lihtsalt kohutav vaadata, kuidas sa vanni äärel turnid: piisab kergest libastumisest, et prantsatada kivikõvadele põrandaplaatidele. Pea ees.

Kosmeetik? Kuigi, usu mind, roosa lõhnav vannipomm peaks tegelikult vees lahustuma, seda pole vaja ema peale määrida. Nahale võidmiseks sobib hästi hoopis massaažitükk – tead ju küll, see valge meehõnguline tahvlike, millel on sinu hambajäljed peal.

Kokk? Tõsi, su retseptidel on veel arenguruumi. Näiteks sellel: võta pakk võid ja määri diivanile. Ei olnud ju maitsev?

Alpinismiinstruktor? Laud, kapid, maalriredeli ülemine aste – kodus alistad sa aina suuremaid kõrgusi.

Revident? Muide, oled märganud, et kuigi sa sahtleid-riiuleid revideerides nende sisu põrandale puistad, on hiljem kõik endisel kohal? Mis sa arvad, kes seda on teinud? Loendamatuid kordi.

Moekunstnik? Käpikut kaunistava valge jänesepea disainisid sa moekalt ümber pelgalt hammaste abiga.

Koomik? «Kaka, kaka, kaka,» nii sa trammis korrutasid. Valjult. Vahetpidamata. Poolteist igipikka peatusevahet jutti, kuni lõpuks – oh kergendust! – oli aeg maha minna. Kiirkõnnil lükkasin käru koduni, jooksutasin su vannituppa – ei midagi. Aprill!

Või hoopis psühholoog? Aitäh, et sa oled mitmed kurvad hetked oma kributempudega rõõmsaks värvinud!

Või… ah eks sa ise ütled, kui rääkima õpid. Pealegi – kes seda teab, milliste seninägematute ametite hulgast saab suur-Krata tulevikus valida. Mäherdune mõisa pärisori oleks omal ajal osanud ennustada, et tema lapselapselapse… lapsest saab IT-asjapulk või PR-tegelane?

Kuigi… mõeldes, kuidas sa oled igal alal nii andekas… on mul ikkagi kiusatus laulda: «Palju õnne, preili president! Palju õnne sulleee!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles