Hendrik Agur: kooli juhtida on väga lihtne (Ärge uskuge!)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukas mees: kooli 
juhtimine – hästi juhtimine! – ei ole põrmugi lihtne, aga lennukit juhtides võib koguni elu ohtu sattuda, teab Hendrik Agur isiklikest kogemustest.
Lennukas mees: kooli juhtimine – hästi juhtimine! – ei ole põrmugi lihtne, aga lennukit juhtides võib koguni elu ohtu sattuda, teab Hendrik Agur isiklikest kogemustest. Foto: Andres Haabu

Gustav Adolfi gümnaasiumi direktori peale on käidud kaebamas Toompeal. Talle on kõrgemalt poolt kontrolle kaela saadetud. See võib olla isegi mõistetav: tugevaid ja värvikaid isiksusi kõik niisama lihtsalt ei salli.


Homme on Hendrik Aguril raske päev. Jah, selsamal Hendrik Aguril, Eesti vanima, 382 aastat järjest tegutsenud Gustav Adolfi gümnaasiumi direktoril, kes ärritas eelmisel nädalal üles võrdõiguslased, kui pani lehte kuulutuse, et otsib koolitoidu paremaks muutmise nimel koolile noort, ja mis temast eriti riivatu (et mitte lajatada: šovinistlik), otsib meeskokka.

Õiguslased lasid auru välja, kool sai uue koka, nagu soovitud – meeskoka. Aguri (47) homne karm katsumus seisneb aga selles, et ta võtab Tallinnas jalge alla maratoni. Tegelikult juba kuuenda maratoni oma elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles