Teisel ringil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minu
veetlev leedi: kleit 249 kr, vihmavari 29 krooni, 
USA Today.
Minu veetlev leedi: kleit 249 kr, vihmavari 29 krooni, USA Today. Foto: MARINA PUSKAR

Second hand’i piiga on zaralannast nutikam, sest tema rõivastelt peegeldub
läinud aegade sarm ja kvaliteet ning tihti on need odavalt saadud.
Arter noppis kirsse kolmes pealinna kaltsukas.

USA Today (Juurdeveo 26) äritseb Ameerikast toodud kraamiga. Esimesel korrusel on naisterõivad, jalanõud, kotid ja muud lisandid, teisel meeste-, laste- ja militaarkaubad. Kauplus paistab silma rikkaliku teksavalikuga, püksipaar maksab umbes 200 krooni. Hoolikal otsimisel võib sattuda kaubamärkidele nagu Marc Jacobs, Banana Republic ja JLO by Jennifer Lopez. Poel on koduleht www.source.ee ja tasuda saab ka kaardiga.

Ekstreemsemaid leide pakub Balti jaama turg, kus pitspesu elab rõõmsalt külmkapiga kõrvuti. Poed on siin pilla-palla laiali, nii et kiigata võiks iga nurga taha. Äri nimega Ninn-Nänn – odavad riided sõbralt sõbrale – on tõeline vanakraami pärl. Madrusesärgid, sõjaväemundrid, vanaema prossid, plastmassist Snegurotškad, vinüülplaadid – mida kõike siin ei ole! Veidi kaugemal (õiget kohta märgistab suur sinine number kaheksa ukse kohal) müüakse kasukaid ja dublonkasid. Kui maas ei ole just paks lumi, tegutseb ka väliturg.

Paavli tänava second hand (Paavli 6, II korrus) on vaatamisväärsus omaette. Uksele on kleebitud teade «Meie kaup pidevalt uueneb saabuvate kaupade arvelt» ning seinu ehivad punastest lipsudest sobitatud süda ja hiina laternad.

Avar saal on jaotatud mitmeks väiksemaks poeks. Suuremates müüakse riideid, kotte ja jalavarje vastavalt kauba kvaliteedile hinnaga 29, 69 ja 99 krooni kilo. «Tulge jälle, kaup tuleb sisse,» lausub müüjatar pärast ostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles