Kohus saatis GHB valmistajad aastateks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootiline aine GHB
Narkootiline aine GHB Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus määras täna kahele mehele psühhotroopse aine GHB ehk «korgijoogi» valmistamise eest pikad vanglakaristused.

Kohus karistas Voldemar Vamperit (21) ja *** narkokuriteo eest nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega, lisades Vamperi karistusele juurde tema varasema kandmata karistuse kaks aastat, 11 kuud ja 28 päeva ning ***'le tema varasema kandmata karistuse viis kuud, vahendasid ERR uudised.

Nii jäi Vamperi lõplikuks karistuseks seitse aastat, kaks kuud ja 28 päeva ning ***'l neli aastat ja kaheksa kuud vangistust, ühtlasi mõistis kohus mõlemalt mehelt välja menetluskulusid 15 686 krooni.

Keskkriminaalpolitsei pidas mehed kinni 9. jaanuaril Tallinnas ühes Seebi tänaval asuvas korteris ning leidis nende juurest plastikpudelites kaks ja pool liitrit GHB-d.

Seaduse järgi loetakse GHB puhul suureks koguseks vahemikku 20-50 grammi ehk kogust, millest piisab narkojoobe tekitamiseks kuni 10 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles