Eesti pankur püstitas maailma lõpus maailmarekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimispankur Tõnno Vähk 2004. aastal veel LHV ridades.
Investeerimispankur Tõnno Vähk 2004. aastal veel LHV ridades. Foto: Peeter Langovits

Argipäeviti Eesti ühe võimekama investeerimispankurina peent ülikonda kandev Tõnno Vähk tegi veebruaris ajalugu, kui ta kolm nädalat Vaikse ookeani asustamata atollil elades lõi maailma raadioamatööride kõigi aegade siderekordi.

Eesti ja Euroopa parimal raadioamatööril õnnestus ainsa eestlasena osaleda kadedust tekitaval ekspeditsioonil maailma lõpu maisesse paradiisi, edastab tänane ETV saade «Pealtnägija»

Koos tosina hobivennaga käis Vähk Vaikse ookeani kõige kaugemas nurgas laiuval pisikesel Ducie korallisaarel, kust esimese inimestega asustatud Pitcairni saareni on 500 kilomeetrit, sealt Lõuna-Ameerikasse 3000 ja Austraaliasse 9000 kilomeetrit.

Ometi ei läinud Vähk paradiisisaarele klassikalises mõttes puhkama, vaid selle asemel, et tervest maailmast äralõigatuna saarel rahus taevaisa parimaid pintslitõmbeid nautida, istus 30-aastane eestlane 16-20 tundi päevas atollile püsti pandud raadiosõlmes ja suhtles muu maailmaga.

«Möll oli suur, tuhanded raadioamatöörid üle kogu maailma üritasid meiega sidet pidada ja nii see kestis kaks ja pool nädalat järjest,» rääkis Vähk, kes äripäeviti valitseb investeerimispanga Gild Bankers ühe omanikuna riskikapitalifonde.

Vaid kolm-neli tundi ööpäeva jooksul magades suutsid hullud raadiooperaatorid kirjutada end selle harrastusspordi ajalukku.

Kokku saavutati kahe ja poole nädalaga ligi 200 000 kontakti 36 000 erineva operaatoriga üle kogu maakera, mis on amatööride seniste ekspeditsioonide kõigi aegade absoluutne rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles