Politsei pronksöö aastapäevaks pealinna lisajõude tuua ei plaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud mullu aprillis Tõnismäel
Politseinikud mullu aprillis Tõnismäel Foto: Raigo Pajula

Esialgu ei ole politsei kavas pronksöö aastapäevaks tuua pealinna lisajõude, kuid jõuametid on valmis vastavalt olukorrale reageerima.

Põhja politseiprefektuuri ülemkomissari Kristian Jaani sõnul praegu politseil abijõude väljastpoolt Tallinna aprillirahutuste aastapäeva ajaks pealinna plaanis kaasata pole, vahendab etv24 «Aktuaalset kaamerat».

«Eks politsei kogu aeg, iga ajahetk monitoorib, vaatab, mis toimub ühiskonnas. Me teeme seda ise, me teeme seda läbi koostööpartnerite, erinevate ametkondade. Ja eks siis sellest lähtuvalt me valime oma taktika ja valime selle ressursi,» selgitas ta.

Abilinnapea Taavi Aas kinnitas, et pronksiööde aastapäevaks ei ole Öine vahtkond ega keegi teine aprillirahutustega seotud ühendus Tallinna linnavalitsuselt miitingute ega kokkutulekute tarbeks seni luba taotlenud.

Peamiselt venekeelseid noori ühendav liikumine Öine vahtkond alustas aga nädalavahetusel taas niinimetatud Georgi lindikeste aktsiooni. Venemaa sõjalisi saavutusi ülistavaid linte jagati ka mullu kevadel Tõnismäel toimunud sündmuste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles