Metsaülem aitas telefonitsi juhendades sohu eksinud mehe välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtune raba.
Õhtune raba. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Üleeile õhtul aitas Lääne-Virumaa Tudu metsaülem Ain Saapar telefoni teel juhendades soost välja tulla seda pildistama läinud ja seal hämaras eksinud mehe.

Lääne-Viru politseijuht Enn Kuusik sõnul helistas talle üleeile õhtul kella seitsme ja kaheksa vahel politseikorrapidaja ja teatas, et üks mees on läinud Tudu sohu loodust pildistama, kuid eksis ära, kirjutab Virumaa Teataja.

Politseijuht tunnistas, et kuigi on Vinni vallas korda pidanud, ei tunne ta sealseid metsi ja soid. «Äkki torkas pähe, et võtku ühendust Ain Saapariga, kes on seal metsaülem,» jätkas Kuusik.

Politseikorrapidaja ühendas Tudu metsaülem Ain Saapari telefoni metsa eksinu mobiiliga ja mees kirjeldas oma asukohta.

«Kuna ma seda kanti tunnen, siis juhatasin, kuhu peab minema,» sõnas Saapar. Ja et tal oli aega, läks ta mehele vastu.

Saapari sõnul oli mees umbes kilomeetri kaugusel kohast, kus nad lõpuks kohtusid. Eksinu autoni oli aga ligikaudu 5-6 kilomeetrit.

Tudu järve ümber sohu eksinud 37-aastane Tarmo rääkis, et ta sealset ümbrust tunneb, kuid läks hämaraks. «Seal on need rabalaukad kõik ühesugused,» sõnas ta.

Tarmo kinnitusel ta ei kartnud. «Mul oli kogu ellujäämisvarustus kaasas,» selgitas ta. Samas tunnistas mees, et kompass oli koju jäänud.

Tarmo tänab politseikorrapidajat ja Tudu metsaülemat Ain Saaparit osutatud abi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles