Viru Kaubandus kolis Lehmakese kommi tootmise Saaremaalt Poolasse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viss 2009 on Tartu Agro Vorbuse farmi lehm Feti.
Viss 2009 on Tartu Agro Vorbuse farmi lehm Feti. Foto: Reporter.ee

Lehmakese kommi tootja Viru Kaubandus sulges tänasest oma tehase Saaremaal ning populaarsed kommid valmivad edaspidi Poolas.


OÜ Viru Kaubandus juhatuse liige Urmas Velleste selgitas, et aprillis avatud ning seni kümnele inimesele tööd andnud endise Nasva Pagari ruumides avatud tehas suletakse, sest Eestis on tootmine kallis, jõudlus väike ning Saaremaalt ei ole võimalik leida vastava kvalifikatsiooniga inimesi.

Tootmise Eestisse Poolasse viimiselt võidab firma omahinnas 19 krooni kilolt.

Tema sõnutsi on poola väljaõppinud töötajad suutelised pakendama päevas 100 kilo komme, Saaremaal on vahe paraku ka kümnekordne, mistõttu ei ole võimalik toota ka Eestis müügiks vajalikku kogust. Velleste sõnul oleks kuus meie turul võimalik müüa 20-30 tonni komme kuus.

Velleste ei soostunud avaldama, kus konkreetselt Lehmakese kommid Poolas valmivad, kuid kinnitas, et esimene partii jõuab sealt kohale järgmisel nädalal ning tarbija jaoks ei muutu tarnetes midagi. Hind muutub tõenäoliselt odavamaks,» lausus ta.

Samas möönis ta, et tehase sulgemisega Saaremaal võivad levida spekulatsioonid nende pankrotist, kuid need olevat tema sõnul põhjendamatud. «Tarbija ei pea muretsema, kommid tulevad edaspidi Poolast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles