Näitleja Tihhonovi perekond tahab võtta Stirlitzi kohta patendi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke».
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke». Foto: sovlit.com

Ülipopulaarse Vene näitleja Vjatšeslav Tihhonovi perekond kavatseb võtta patendi seriaalist «Seitseteist kevadist hetke» tuttava Stirlitzi kohta.


Tõuke selliseks otsuseks andis teleseriaali «Issajev» reklaam, kirjutab ajaleht Komsomolskaja Pravda. Nõukogude luuraja noorpõlvest pajatava seriaali reklaamis on näha Tihhonovi pilti 1973. aastal valminud kultusseriaalist.

Näitleja pildi kasutamiseks pole keegi luba küsinud. Tihhonovi abikaasa ja tütre kinnitusel pole ta kõnealuse projektiga mitte mingil moel seotud.

Perekonda pahandab ka Strlitzi nime kandvad kaks restorani, mille kujunduses on kasutatud näitleja pilti Stirlitzi rollis.

Ajaleht märgib, et pärast Stirlitzi pildi kaubamärgina registreerimist hakkaks näitleja saama dividende ja seda kasumi teenimise eesmärgil.

«Issajevi» reklaam ärritab ka helilooja Mihhail Tariverdijevi leske Veerat, kelle väitel pole telekanali Rossija juhtkond küsinud luba kasutada reklaamis tema abikaasa kirjutatud muusikat kultusseriaalile.

«Issajevi» loojatele tal pretensioone pole, kuna lesega sõlmiti leping ja tiitrites on Tariverdijevi nimi filmimuusika autorina kirjas.

16-osaline «Issajev» jutustab luuraja Maksim Issajevi esimestest tööülesannetest. Samast mehest sai hiljem standartenführer Max Otto von Stirlitz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles