Keskerakonna infospetsialist lahkus erakonnast despootliku juhtimise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Keskerakonna infospetsialist ja noortekogu pressisekretär Tanel Kiik lahkus enne kohalikke valimisi erakonnast, sest ei olnud rahul partei despootliku juhtimisstiili ja valimiste-eelse käitumisega.

«Põhjuseid, miks ma mõned nädalad enne kohalikke valimisi Keskerakonnast lahkusin, on kahe liikmeks oldud aasta jooksul kogunenud nii palju, et neist võiks kirjutada vähemalt ühe raamatu,» ütles Kiik Postimees.ee'le.

«Lühidalt ja kokkuvõtlikult öeldes ei olnud ma rahul erakonna despootliku juhtimisstiili ning valimiste-eelse käitumisega. Keskerakonna viimased valimiskampaaniad ei kannatanud mingit kriitikat,» leidis ta.

Kiik kirjutas nii europarlamendi kui kohalike omavalitsuste valimisvõidud puhtalt majanduskriisi arvele. Samuti oli tema sõnul oma osa valitsusparteide saamatusel. «Keskerakond pigem aitas oma liigründava ning lahmiva kampaaniaga kaasa Ansipi valitsuse positsioonide tugevdamisele,» arvas ta.

«Valitsuse kritiseerimine oli täiesti õige, kuid seda ei oleks pidanud tegema stiilis «Ansip on loll ja paha, aga Edgar on tubli ja tark.» See on liiga primitiivne lähenemine ning ootuspäraselt ei mõjunud suuremale osale rahvast,» sõnas erakonna endine pressiesindaja.

Seetõttu võitiski Keskerakond tema hinnangul ainult neljas maakonnas - samas kui Reformierakond võitis kuues, IRL samuti neljas ja Rahvaliit ühes.

«Arvestades olukorda riigis ja Keskerakonna kampaania maksumust, oleks vähegi läbimõeldum tegevus toonud võidu vähemalt pooltes Eesti maakondades. Paraku püüti edutult ideevaesust toore jõuga kompenseerida,» sõnas Kiik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Raag kinnitas, et Tanel Kiik lahkus ametist enne valimisi. «Ikka inimesed vahetavad töökohti,» märkis ta napilt põhjenduseks.

Kiik on Tartu Ülikooli õigusteaduskonna tudeng. 

Täna jõudis meediasse info ka sellest, et Rahvaliidu praegune meediajuht Manuela Pihlap lahkub sel nädalal erakonnast ning asub järgmisel nädalal tõenäoliselt tööle Keskerakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles