Maailmakirjanik Ljudmila Ulitskaja kohtub Tartus lugejatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmila Ulitskaja
Ljudmila Ulitskaja Foto: Postimees.ee

Neljapäeval, 8. mail kell 18.00 toimub Tartu Kirjanduse Majas (Vanemuise 19) vestlusõhtu kirjandusfestival Prima Vista aukülalise, tunnustatud Vene kirjaniku Ljudmila Ulitskajaga. Vestlust juhib Ilona Martson.

Tartu Kirjanduse Maja ootab kõiki kirjanduse sõpru kohtuma ühe hinnatuma Vene kirjaniku Ljudmila Ulitskajaga.  Ulitskaja  täht tõusis säravalt esile peale Nõukogude Liidu lagunemist, mil Venemaa kirjandusmaastikule ilmus uus plejaad huvitavaid naiskirjanikke. Nüüdseks ilmuvad tema raamatud miljonilistes tiraažides ja on tõlgitud enam kui 30 keelde.



Oma loomingu eest on Ulitskaja võitnud arvukalt auhindu ja preemiaid nii Venemaal kui väljaspool. 2002. aastal sai Ulitskaja oma romaani Kukotski juhtum eest vene Bookeri, mis on Venemaal üks tähtsamaid kirjandusauhindu. Tema tuntumate teoste hulka kuuluvad Medeia ja tema lapsed (1996), Kukotski juhtum (2001), Daniel Stein, tõlkija (2007).



“Kirjanikuandelt meenutab Ulitskaja võib-olla kõige paremini suuri Põhjamaade saagakirjanikke Undseti ja Lagerlöfi. Ka tema trumbiks on eelkõige võrratu jutuvestmisoskus, milles ta paneb kirja oma perekonnakroonikad.”, iseloomustab Ulitskaja stiili raamatu Lõbus matus (1997) tõlkija, vestlusõhtu juht Ilona Martson.



Vestlusõhtul loetakse ette ka katkendeid Ulitskaja loomingust. Äsja nägi eesti keeles ilmavalgust Ulitskaja romaan Kukotski juhtum. Varem on eesti lugejatele kättesaadav olnud tema Lõbus matus.



Ljudmila Ulitskaja külastab Tartut 8. maist- 10. maini toimuva Põhjamaade suurima kirjandusfestivali Prima Vista raames. Tartu Kirjandusfestivali Prima Vista peakorraldajad on Eesti Kirjanike Selts, Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond, Tartu Linnaraamatukogu, Tartu Ülikooli Raamatukogu, Pärnu Keskraamatukogu ning MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles