Paet: Venemaa-Gruusia suhted võivad veelgi pingestuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Paeti sõnul võivad Gruusia ja Venemaa suhted Sotši taliolümpiamängude eel veelgi pingestuda, ent Eesti jätkab Euroopa Liidus ja NATOs Gruusia toetamist.

«Sotši olümpiamängud on lähenemas, seitse kilomeetrit Sotšist asub Abhaasia. Kindlasti on olümpiamängudega seoses ka Venemaa-poolne huvi: Abhaasiat võimalikult palju kontrollida. Kõik Vene provokatsioonid Gruusias omavad selget olümpiamängudeks valmistumise märke,» rääkis Paet «Aktuaalsele kaamerale».



Välisminister Urmas Paet soovib, et Euroopa Liidu ja Venemaa uue partnerlusleppe kõnelused algaksid juba juunis toimuval liidu ja Venemaa tippkohtumisel, sest dialoog Venemaaga on parem kui selle puudumine.



Hetkel blokeerib kõnelusi Leedu, juhtides nõnda tähelepanu oma energiajulgeolekule ja külmutatud konfliktidele Gruusias ja Moldovas


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles