Läti valitsus kiitis heaks 0,1-protsendilise kinnisvaramaksu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia vanalinn.
Riia vanalinn. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Läti valitsus kinnitas tänasel erakorralisel koosolekul 1.jaanuarist plaanitava kinnisvaramaksu suuruseks 0,1 protsenti eluaseme kadastriväärtusest.


Rahandusministeeriumi ettevalmistatud seaduseelnõu näeb ette, et maksustatava kinnisvara nimekiri järgmisel aastal suureneb, sest uuest aastast hakkab maks kehtima korteritele, eramajadele ning tööstushoonetele, edastab LETA.

Uue kinnisvaramaksuga loodetakse tuleval aastal kohalike omavalitsuste eelarveid kosutada 29,7 miljonit lisalatiga. Samapalju peaks lisanduma ka kahel järgneval aastal.

Vältimaks liigsuurt elanike maksutõusu määrati kinnisvaramaksu suuruseks 0,1 protsenti kadastriväärtusest. Selle kohaselt tuleks 75 ruutmeetrise korteri omanikul Riias maksta aastas 28 latti ehk 618 krooni, samas kui maarajoonis Ludzas tuleks välja käia miinimumsumma 5 latti ehk 110 krooni.

150 ruutmeetrise eramaja aastane maks Riias oleks 40 latti ehk 883 krooni ning Ludzas 5 latti.

Maa, põllumaa ning tööstushooned maksustatakse 1,5-protsendilise maksuga, kusjuures miinimumsumma on samuti 5 latti.

Seadusemuudatused peab heaks kiitma parlament.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles